ComicCon_300x445
ComicCon_300x445
Nieuws
7 augustus 2011

Comic-Con 2011: ‘Be all you can’t be’

ComicCon_300x445In a world, within our world, they‘ve created a world, unlike any other world.’ Zo begint de trailer van KNIGHTS OF BADASSDOM, de grootste verrassing van Comic-Con. De tekst had net zo goed naar de conferentie zelf kunnen verwijzen. Yfke van Berckelaer was voor Schokkend Nieuws op de Comic-Con, van 21 tot 24 juli in San Siego.  Deel drie van haar verslag.

Afl. 3. ‘Be all you can’t be’

Scenarioschrijver Damon Lindelof en Charlize Theron waren in San Diego voor Ridley Scotts PROMETHEUS. Scott en Noomi Rapace meldden zich via een live satellietverbinding vanaf de set in IJsland. Scott vertelde dat ze daar de eerste scène van de film aan het draaien waren. Veel wilden ze niet loslaten over PROMETHEUS. Het wordt in elk geval geen  sequel van ALIEN, maar de film bevat wel hetzelfde DNA. Ook de trailer geeft weinig weg, maar belooft een film met een duistere toon die sterk deed denken aan ALIEN en SUNSHINE. Shots van een huilende Michael Fassbender, Noomi Rapace die van iets wegrent, Theron die naakt push-ups doet, donkeren ruimtes, gangen op een ruimteship. Veel hints. Weinig concreets. Alleen toen een fan vroeg of er ook androids in de film zullen zitten antwoordde Scott met een heel stellig ‘Ja’.
 
Voor THE AMAZING SPIDER-MAN verscheen hoofdrolspeler Andrew Garfield in volledig fanboy Spider-man-kostuum. Hij hield een emotionele speech over hoeveel de spinnenman voor hem betekende als kind. De trailer is inmiddels online te zien, maar komt in 3D pas echt tot zijn recht. Gwen Stacy, gespeeld door Emma Stone, is in deze reboot de love interest. Main villain, zo werd nu bekend gemaakt, is The Lizard, gespeeld door Rhys Ifans. Ifans was tijdens de presentatie duidelijk onder invloed. Op de enige vraag die hem werd gesteld, antwoordde hij zo onsamenhangend dat hij vervolgens  genegeerd werd. Blijkbaar stond de beveiliging hem op te wachten, want zodra hij het podium afliep werd hij in de boeien geslagen vanwege een incident dat net voor de presentatie plaatsvond. Toch vriendelijk dat ze Drunken Lizard zolang met rust lieten, al had hij niet gek veel bij te dragen.

Hoogtepunt was KNIGHTS OF BADASSDOM van de immer enthousiaste regisseur Joe Lynch (WRONG TURN 2). Met een cast bestaande uit Ryan Kwanten (True Blood), Danny Pudi (Community), Summer Glau (Firefly) en Peter Dinkalage (Game of Thrones) is het nu al de grootste geek fan film ooit. Het verhaal gaat over een groep LARP-ers (Live Action Role Playing) die per ongeluk een succubus oproept en die nu te lijf moet gaan. De trailer beloofde humor, horror, avontuur en heavy metal.  Voor de film werd gebruik gemaakt van echte LARP-ers als figuranten, en die waren vervolgens niet meer van de set weg te slaan. Lynch hoopt dat de film mensen inspireert ‘to be all you can’t be’.  Voor het panel hoorde ik mensen vragen ‘Is this gonna be any good?’ Na het panel was het enkel ‘When is this coming out, I have to see it!’.

Woensdag de laatste aflevering van ons Comic-Con verslag: de televisieseries

(Foto’s: Micah Baskir)


Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!