AI_300x423
AI_300x423
Nieuws
29 augustus 2011

Nieuw op dvd en blu-ray

AI_300x423Een grote hoeveelheid oude en nieuwe titels op dvd en blu-ray, de afgelopen week. En enkele verrassingen.

Oud, maar nog steeds de moeite waard is A.I.: ARTIFICIAL INTELLIGENCE. De film komt nu eindelijk op blu-ray uit. Bij de bioscooprelease in 2001 bekende SN-recensent Mark van den Tempel de film moeilijk in te kunnen schatten na één enkele bezichtiging. ‘Best mogelijk dat A.I. een tweede keer minder fragmentarisch overkomt.’ Ook het tegenvallende bioscoopbezoek gaf aan dat de film niet helemaal zonder problemen is. De mengelmoes van robotica, Pinokkio en 2001: A SPACE ODYSSEE is op z’n minst een van de meest fascinerende projecten waarop Stanley Kubrick en  Steven Spielberg hun tanden ooit stukbeten.

En een stuk interessanter, in elk geval, dan het herkauwen van oorlogzuchtige clichés, zoals in WORLD INVASION: BATTLE LOS ANGELES gebeurt, of  de Alf-achtige extraterrestrial-grappen in PAUL. Beide films komen, na een matig bioscooproulement, nu uit op dvd en blu-ray.

Dat de bedreiging niet altijd van buitenaardse oorsprong hoeft te zijn, weten Schokkend Nieuws lezers natuurlijk allang. De titel van het direct op dvd verschenen DON’T LET HIM IN doet denken aan een zeker Zweeds vampiersucces, maar het debuut van Kelly Smith gaat gewoon over twee stelletjes die tijdens een weekend op het platteland worden belaagd door een seriemoordenaar. Volgens IMDb was Smith hiervoor vooral werkzaam als negative cutter: we zullen geen voor de hand liggende grappen maken zonder zijn film te hebben gezien.

Een film die zeker een negative cutter had kunnen gebruiken is RED RIDING HOOD. Regisseur Caherine Hardwicke (TWILIGHT) maakte een ‘bloedeloos, preuts en kabbelend romantisch drama’ waar maar geen einde aankomt. Zelfs de romance is ‘lafjes’, schreef een teleurgestelde Ronald Simons ten tijde van de bioscooprelease.

Maar goed, laten we niet te veel mopperen. COLD PREY 1 en COLD PREY 2 klonken ook nergens naar, maar bleken erg leuke slashers. COLD PREY 3 verscheen deze week op dvd. En Joep van Loon had – zo schrijft hij in zijn binnenkort te verschijnen recensie – ontzettend veel lol met BLOODRAYNE: THE THIRD REICH. Een film over het Derde Rijk? Mag je daar om lachen? Volgens Uwe Boll mag alles.

En wat denken we van de Britse film  F? Sarah Knuvelder was ronduit enthousiast over hoofdrolspeler David Scofield en noemde het verhaal over een docent die wordt belaagd door anonieme jongelui in capuchontruien een ijzersterke, sfeervolle horrorfilm.

Er is met dit druilerige weer dus genoeg om van op te vrolijken: cut the negative!

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!