THe Wailing
THe Wailing
Nieuws
27 september 2016

Niet jammeren, maar winnen!

THe Wailing PRIJSVRAAG | Regen, mysterieuze moorden en gejammer: ziedaar de ingrediënten van THE WAILING / GOKSUNG. Een Zuid-Koreaanse lekkernij, van de maker van THE CHASER, en jij kunt bioscoopkaarten winnen!

THE WAILING  begint met de mysterieuze moord op leden van een familie in het rustige dorpje Gokseong, ergens op het troosteloze Koreaanse platteland. De bewoners van Gokseong behandelen elkaar respectloos, de regen komt met bakken uit de hemel en de grimmigheid sijpelt over alle wegen het dorpje binnen. De zachtmoedige politieman Jong-gu wordt op de zaak gezet, maar schrikt nogal van de verdachte. Leunend op een pijler van het huis waar de vermoorde familie woonde, gedraagt hij zich als een krankzinnige. Er zitten vreemde rode blaren op zijn nek en gezicht… Dat is slechts het begin. Al snel volgen nieuwe doden. Het dorpje gonst van de geruchten. Wie is toch die Japanse nieuwkomer die altijd aan het vissen is? Heeft de mysterieuze Mu-Myeong de moordenaar met eigen ogen gezien? Is Jong-gu’s dochter Hyo-jin ook getroffen? Kan de beroemde sjamaan Il-Gwang iets uitrichten met het oude Koreaanse sjamanistisch ‘gut’-ritueel?

Je merkt het al, THE WAILING is geen doorsneefilm. Regisseur Hong-jin Na maakte in 2008 de ijzersterke thriller THE CHASER / CHUGYEOGJA en twee jaar later THE YELLOW SEA / HWANGHAE. Over het complexe en omvoorspelbare THE WAILING deed hij zes jaar. Hij zat bijna een heel jaar in de montagekamer. Maar de combinatie van – hou je vast – prachtige landschapscinema, misdaad-thriller, zombie-apocalypse, komedie en verschillende religieuze elementen uit het Oosten en het Westen kreeg overal goede recensies, was een van de ontdekkingen van Cannes en won de publieksprijs én de juryprijs van het toonaangevende Puchon International Fantastic Film Festival.

[De prijsvraag is afgelopen en de winnaars hebben bericht gehad]

Schokkend Nieuws geeft, in samenwerking met distributeur Contact Film, 5 keer 2 kaartjes weg. Stuur voor 3 oktober een mailtje naar [email protected] met je naam en adres en maak kans!

27 september 2016

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!