Nieuws
22 oktober 2009

Nachtkino: Fascination

Op zaterdag 24 oktober gaat de Nachtkino van Kriteron weer X Rated. Met erotiek uit 1979: FASCINATION van de Franse fantast Jean Rollin.

Het Amsterdamse filmhuis Kriterion organiseert in samenwerking met The Amsterdam Weekly en drie Amsterdamse filmfestivals iedere zaterdagnacht de Nachtkino. De nacht moet dan wijken voor cult; erotica van het Rated X Filmfestival; de beste films van Balkan Snapshots en de bijzondere films van het animatiefilmfestival KLIK!. De films worden voorafgegaan door een korte inleiding, een DJ, een VJ of een ander special event.

Aanstaande zaterdag dus FASCINATION van Jean Rollin. SN-lezers kennen de regisseur als de maker van erotische vampierfilms als LE VIOL DES VAMPIRES, LES DÉMONIAQUES en LÈVRES DE SANG. In FASCINATION gaat crimineel Mark op de loop met een tas vol goud. Achtervolgd door zijn voormalige kompanen zoekt hij zijn toevlucht in een oud kasteel. Daar treft hij twee mooie jongedames aan, die hem verleiden om de nacht bij hen door te brengen. Mark hapt toe, niet wetend welk gruwelijk lot hem te wachten staat.

FASCINATION is één van Rollins meest geliefde en meer toegankelijke films. Zich losjes baserend op de legende van de bloeddorstige gravin Báthory, fascineert hij de toeschouwer met een combinatie van erotiek en horror. En met zijn muze Brigitte Lahaie.

Kriterion
Aanvang: 23.30 uur
Entree: € 6,50
Roetersstraat 170, Amsterdam
Meer informatie

22 oktober 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!