Nederhorror & scifi
26 oktober 2009

Nederhalloween in Cavia

Wat heeft de Nederlandse horrorfilm ons dit jaar te bieden? Filmhuis Cavia grijpt iedere jaar Halloween aan voor een heuse who is who in het Nederhorrorwereldje. Huiver, bij de nieuwe oogst op vrijdag 30 oktober.

Op 30 oktober, vanaf 20.30 uur, vertoont het Amsterdamse filmhuis korte griezelfilms, trailers en exclusieve voorproefjes van horrorfilms die nog in productie zijn. De meeste films worden ingeleid door de makers zelf.

Cavia vertoont (onder voorbehoud) dit jaar ondermeer BROTHER’S KEEPER (regie: Martijn Smits), HARRY DORIGHT’S PRELUDE TO HELL (Erwin van den Eshof) en DE TANDENPRAKTIJK II (Charlotte Hoek). Smakelijke filmpjes, maar al wat ouder. VLEESDAG (Bart Dekken) en DE KAT, DE KAST EN DE KRIJSENDE VROUW (Maarten Prins) zijn daarentegen helemaal vers van het mes.

Psychodrama THE BLUE HORSE (Sandor van der Laan) gaat op 7 november in Amersfoort in première, maar in Cavia kunt u alvast de trailer bewonderen. Net als de nieuwe trailer van CARNIFEX (Bart van Tunen). De opnames voor deze slasherfilm, die al in juni 2007 begonnen, zijn inmiddels afgerond. En horen en zien we in Cavia weer iets van ZOMBIE HOCKEY SLETJES?

Mr. Horror a.k.a. Jan Doense is dit jaar ook van de partij. Hij komt het laatste nieuws vertellen over House of Netherhorror, een ambitieus samenwerkingsproject van meer dan tien Nederlandse regisseurs met een voorliefde voor het genre. Inmiddels is voor vier lange Nederlandse horrorfilms steun aangevraagd bij het Filmfonds. Twee korte films zijn eveneens in voorbereiding.

Ieder jaar constateren de aanwezigen in Cavia weer, dat er veel activiteit is. Dat al die inspanning soms ook écht mooie films oplevert bewijst TAXANDRIA van Mark Weistra. De psychologische thriller ging in september vorig jaar in première op het Nederlands Film Festival, maar is sindsdien een beetje vergeten. Ten onrechte, want het verhaal over een jongste broer die langzaam wegzinkt in de waanzin, ziet er schitterend uit. De lange speelfilm sluit de avond in Cavia af.

Informatie en aanvangstijden: Filmhuis Cavia.

26 oktober 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!