Nieuws
5 januari 2011

Nacht van de Geanimeerde Wansmaak

De Nacht van de Geanimeerde Wansmaak gemist tijdens het Holland Animation Film Festival? Geen paniek, want het programma toert de komende tijd door Nederland en gaat zelfs naar Brussel.

Verzamelaars Jan Doense en Michael Helmerhorst stelden een afstotelijke collectie samen. Uit de krochten en vergeten archieven van de animatiefilm wurmen allerlei obscure en dubieuze filmpjes zich een weg naar het daglicht. Drie uur lang worden we getrakteerd op trailers en fragmenten van mislukte films, knullige animaties, halfbakken rip-offs, agit & anti-prop, porntoons, artsy fartsy & underground stuff en een niet al te gezonde dosis karikaturen en stereotypen in commerciële cartoons. Van Disney-variaties waarvan Walt zich zou omdraaien in zijn graf, tot Duitse 70s-sexploitation en een drugsbeluste Fritz the Cat: het programma is met recht bestempeld als ‘˜zintuigen teisterend’. De Nacht van de Geanimeerde Wansmaak is vunzig, verwerpelijk maar bovenal hoogst vermakelijk. Al zijn ze vaak serieus bedoeld, de meest foute filmpjes werken voornamelijk op de lachspieren.

Hadden de meest wansmakelijke uitingen van de geanimeerde wereldcinema beter in het donker verborgen kunnen blijven? Er is maar één manier om daar achter te komen. Maar zeg niet dat we u niet gewaarschuwd hebben.

NACHT VAN DE GEANIMEERDE WANSMAAK

Zaterdag 8 januari om 22:00
Groningen, Filmtheater Images
www.forumimages.nl

Zaterdag 15 januari
Ede, CineMec
www.cinemec.nl

Vrijdag 4 en Zaterdag 5 februari
Amsterdam, EYE Film Instituut
www.eyefilm.nl

Woensdag 26 februari
Brussel, Offscreen Film Festival
www.offscreen.be

5 januari 2011

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!