Nieuws
19 oktober 2010

Melkweg Cinema: Symbol

Voor wie de meest krankzinnige film van 2010 gemist heeft: de Melkweg Cinema in Amsterdam vertoont de komende week SYMBOL.

In SYMBOL ontwaakt een man in een fel gekleurde pyjama in een lege witte kamer waarvan de muren zijn gedecoreerd met de piemeltjes van engelenbeeldjes. Wanneer hij op zo’n piemeltje drukt floept uit een luik in de muur een willekeurig voorwerp te voorschijn: een roze tandenborstel, een steekwagentje, een vaas, sushi… Op de een of andere manier houden de gebeurtenissen in de witte kamer verband met de voorbereidingen, ver weg in Mexico, van de oude gemaskerde worstelaar ‘Escargotman’ op zijn wedstrijd. Maar hóe, dat blijft een verrassing tot het goddelijke einde.

Hitoshi Matsumoto, regisseur en hoofdrolspeler van SYMBOL, is een bekende televisiekomiek in Japan en veroverde het westen eerder met BIG MAN JAPAN / DAI NIPPONJIN (2007). De eerste vertoning van SYMBOL tijdens het Imagine Amsterdam Fantastic Film Festival is inmiddels legendarisch. Door een technische fout werd halverwege de film opeens op de kop en achterstevoren vertoond. Aanvankelijk bleef de zaal aandachtig toekijken: misschien hoorde het zo? Zó vreemd en onvoorspelbaar is dus SYMBOL. En zo onmisbaar.

SYMBOL | Hitoshi Masumoto (JP 2009, 93 min.)
21, 23, 25 en 26 oktober om 19:00 uur.
Zondag 24 okt om 16:00 uur
Melkweg Cinema

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!