mientras-duermes-poster
mientras-duermes-poster
Nieuws
21 april 2012

LUXploitation: Imagine editie

mientras-duermes-posterLUXploitation, het maandelijkse filmprogramma in het Nijmeegse filmtheater LUX, staat donderdag 26 april in het teken van het Imagine Film Festival. Vertoond worden de Spaanse film MIENTRAS DUERMES en… een verrassing!

MIENTRAS DUERMES is de nieuwe film van Jaume Balaguero, wiens debuutfilm LOS SIN NOMBRE (1999) vorige maand in LUX werd vertoond. Balaguero brak internationaal door met de found footage film [REC], die hij samen met landgenoot Paco Plaza regisseerde. Net als [REC], en het vervolg [REC]2, speelt MIENTRAS DUERMES zich af in een appartementencomplex, maar daar houden de overeenkomsten op.

Ging Balaguero in [REC] en [REC]2 af en toe lekker over-the-top met de shaky cam en liters bloed, zijn nieuwste film is een gestileerde Hitchcockiaanse thriller. César, de in een grijze stofjas geklede conciërge van het appartementencomplex, schept er genoegen in om anderen ongelukkig te maken. Hij heeft het vooral voorzien op de aantrekkelijke bewoonster Clara en gaat behoorlijk ver om die glimlach van haar mooie gezicht te laten verdwijnen.

Daarna zal LUXploitation nog een andere film vertonen, maar welke dat is, is dus nog een verrassing. De films worden voorafgegaan door een inleiding van Constant Hoogenbosch (Movie Machine en Schokkend Nieuws) en een speciaal door hem samengesteld voorprogramma.

Donderdag 26 april
Aanvang 1e film: 20.00
Aanvang 2e film: 22:00
LUX , Mariënburg 38-39, Nijmegen
Website

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!