la chute
la chute
Nieuws
21 december 2011

La Chute de la Maison Usher live

la chuteFilmrecensent en componist Kevin Toma verzorgt, met een select gezelschap musici, vanavond in de Melkweg Cinema de live-soundtrack van de klassieke zwijgende film LA CHUTE DE LA MAISON USHER.

Voormalig SN-medewerker Toma bracht al eerder zwijgende klassiekers tot leven met live soundtracks. Speciaal voor HÄXAN: WITCHCRAFT THROUGH THE AGES (Benjamin Christensen, 1922), GOLEM, WIE ER IN DIE WELT KAM’ (Paul Wegener, 1920) en LA CHUTE DE LA MAISON USHER componeerde hij frisse, moderne en tintelende muziek, variërend van akoestisch tot puur elektronisch en van swingend tot vette beats. De soundtracks, bestaande uit een combinatie van een van te voren gecreëerde score en live muziek, worden ten gehore gebracht door Toma zelf en wisselende gastmuzikanten.

Vanavond, woensdag 21 december, de voorlopig laatste kans om het mee te maken. LA CHUTE DE LA MAISON USHER (Jean Epstein, 1928) is een poëtische bewerking van het griezelverhaal van Edgar Allen Poe. Een man vindt zijn jeugdvriend  in een bizarre toestand; hij is volkomen geobsedeerd door het portret dat hij van zijn vrouw schildert, terwijl zij stervende is. Met Bianca Bongers op cello.

LA CHUTE DE LA MAISON USHER
Woensdag 21 december
19.00 uur
Melkweg Cinema

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!