Doctor Who Kerst 2011
Doctor Who Kerst 2011
Nieuws
23 december 2011

Doctor Who Christmas Special

Doctor Who Kerst 2011Eerste Kerstdag is niet compleet zonder plumpudding, cadeautjes onder de kerstboom, Boxing Day en de Doctor Who Christmas Special op BBC1. Zet je, met onze Doctor Who-special in SN93 op de knieën, schrap voor The Doctor, The Widow and The Wardrobe.

Ook buiten Engeland leven de fans toe naar dit moment, want de Christmas Special, een lekkermaker voor het nieuwe seizoen, is altijd iets bijzonders: extra lang en oogverblindend, met een op zichzelf staand verhaal en niet zelden met beroemde gastacteurs.

Zo was The Christmas Invasion, 25 december 2005, het eerste avontuur met David Tennant als de tiende Doctor. Een jaar later maakte het publiek kennis met comédienne Catherine Tate als companion Donna in The Runaway Bride. In Voyage of the Damned (2007) speelde Kylie Minogue een eenmalige companion, in The Next Doctor (2008) was State of Play-ster David Morrissey de ’collega’-Doctor uit de titel.  En aan spektakel geen gebrek: zo bereidden de Cybermen ook op kerstdag de gewelddadige overname van de aarde voor.

Tref vast je voorbereidingen voor Eerste Kerstdag . Wij raden aan: onder een dekentje op de bank, hapje en een drankje erbij, de kerstboomlichtjes misschien een uurtje uit – hoe minder afleiding, hoe beter – maar in elk geval de tv áán. Want de zevende kerstspecial belooft wat, met gaststerren als de komieken Bill Bailey en Alexander Armstrong.

De nieuwe Christmas Special wordt zoals altijd in veel geheimzinnigheid gehuld, maar dit weten we wel: het verhaal, losjes geboetseerd naar C.S. Lewis’ The Lion, The Witch and The Wardrobe, speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Madge Arwell (Claire Skinner) en haar kinderen Lily en Cyril worden geëvacueerd naar een tochtig oud huis in Dorset, waar de conciërge een mysterieuze jongeman met een vlinderdasje is, die zeer speciale feestdagen voor ze in petto heeft. Dat blijkt wanneer ze op kerstochtend een groot blauw telefooncelvormig pakket onder hun boom vinden…

Zondag 25 december 20.00 uur (19.00 uur Engelse tijd) BBC 1.
Herhalingen op dinsdag 27 (15.50 uur, BBC 1) en Woensdag 28 december (20.00 uur BBC 3).

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!