Nieuws
15 september 2009

Kom naar KLIK!

Het Amsterdamse Animatiefestival KLIK! beleeft van 17 tot en met 20 september zijn derde editie.

Klik! gaat donderdag van start met de vertoning van de anime-klassieker PRINCESS MONONOKE. Op vrijdag komt het festival pas goed op stoom met voorstellingen en activiteiten in Kriterion, De Balie en De Uitkijk. In Kriterion kunt u dan genieten van de feestelijk première van BRENDAN AND THE SECRET OF KELLS. Daarna is het lachen geblazen met SOUTH PARK: BIGGER, LONGER & UNCUT in de Sing-and-Swear-A-Long versie.

De organisatoren maakten een keuze uit meer dan zevenhonderd korte en lange animatiefilms van over de hele wereld. Naast de hoofdcompetitie besteedt het themaprogramma ‘Hollandse Nieuwe’ aandacht aan nieuw Nederlands animatietalent. Verder wijdt Klik! een deel van het programma aan politieke animatiefilms en ‘Eros & Anima’.

De Britse eregast Phil Mulloy valt een beetje onder beide categorieën. Zijn scherpe zwart-witfilmpjes (THE HISTORY OF THE WORLD, THE TEN COMMANDENTS, INTOLERANCE) verraden een somber wereldbeeld dat vervuld is van seks, geweld en ongelijkheid. Mulloy treedt dit jaar op als juryvoorzitter en geeft op vrijdag 18 september een workshop.

Verder: een jeugdprogramma; debatten, multi-media kunst en gaming. Het volledige programma vindt u op www.klikamsterdam.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!