Metropolis
Metropolis
Nieuws
11 maart 2017

Kijktip: Made in Europe

Metropolis KIJKTIP | Schrijver Dimitri Verhulst onthult de Europese identiteit in de nieuwe achtdelige VPRO-reisserie MADE IN EUROPE, gebaseerd op het gelijknamige boek van Pieter Steinz. De aflevering van zondag 12 maart heet ‘De duistere kant’ en gaat deels over horror.

In deze vijfde aflevering vertellen de documentairemakers onder meer hoe vanuit de Duits expressionistische film in de filmstudio’s in Berlijn de genres film noir en horror zich ontwikkelden. Denk bijvoorbeeld aan METROPOLIS. Ook wordt de link tussen de voorliefde voor horror en de eerste heavy metal-bands in Engelse industriesteden zoals Birmingham onderzocht. Zoals bijvoorbeeld Black Sabbath, die zich vernoemde naar de horrorfilm BLACK SABBATH / I TRE VOLTI DELLA PAURA (Mario Bava, 1963). Verder gaat Dimitri Verhulst met twee Dracula-kenners, onder wie de achterkleinzoon van schrijver Bram Stoker, in Transsylvanië op zoek naar de mythes die verbonden zijn aan de bloeddorstige graaf.

Aflevering 5 ‘De duistere kant’ is zondag 12 maart om 20.15 uur te zien op NPO2 en Canvas. Kijk voor meer leuks rondom deze aflevering op de website.

11 maart 2017

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!