KickAss Women Panel
KickAss Women Panel
Nieuws
17 april 2018

Kick-Ass Women Panel

KickAss Women Panel IMAGINE 2018 | Eén van de themaprogramma’s van Imagine Film Festival is Kick-Ass Women. Naast films en shorts kun je binnen dit thema ook het Kick-Ass Women Panel bezoeken, waar Hedwig van Driel met haar gasten de vrouwelijke stem in genrefilm bespreekt.

Er is steeds meer aandacht voor vrouwelijke filmmakers en de plaats die zij innemen in de huidige filmwereld. Van RAW tot WONDER WOMAN: de stem van de vrouw wordt steeds duidelijker in cinema – ook in genrefilm. Daarmee zien we meer verhalen met vrouwelijke hoofdpersonen en andere onderwerpen, verteld vanuit andere perspectieven. Godzijdank zijn verhalen over vrouwen die niet enkel als prijs, lustobject, vriendin-van of slachtoffer bestaan niet langer een uitzondering. Vrouwen (zowel voor als achter de camera) blijken net zulke echte, complexe en competente mensen te zijn als de andere helft van de wereldbevolking.

Imagine stelde voor het themaprogramma een selectie samen van films gemaakt door kick-ass vrouwen, of die kick-ass vrouwen in de hoofdrol hebben: THE CHANGEOVER, FAMILY, GLASS GARDEN, PYEWACKET, REVENGE, TIGERS ARE NOT AFRAID, TOWER: A BRIGHT DAY, TRAGEDY GIRLS en THRILLER. Ook sluit één van de vier thema’s waar verschillende shorts in zijn ondergebracht hier bij aan: het blok Kick-Ass Women Shorts bestaat uit zes korte films waarin de dames bepaald geen damsels in distress zijn.

Als aanvulling op de films nodigde Imagine voor het Kick-Ass Women Panel regisseurs Issa Lopez (TIGERS ARE NOT AFRAID) en Veronica Kedar (FAMILY) uit om te vertellen over hun ervaringen, uitdagingen en vooruitzichten in het licht van de huidige status van vrouwen in (genre)film. Ook Maryn Wilkonson neemt deel aan het panel; zij is Assistant Professor Film Studies aan de UvA en gespecialiseerd in feministische filmtheorie. Het gesprek wordt geleid door Hedwig van Driel, die niet alleen over film en televisieseries schrijft voor Schokkend Nieuws, maar ook voor de website Vileine.

Het Kick-Ass Women Panel is gratis toegankelijk, dus kom langs in EYE2 en praat vooral mee! Diezelfde avond kun je vervolgens nog naar Kick-Ass Women films FAMILY en REVENGE.

Nog te zien in het themaprogramma Kick-Ass Women:
FAMILY |  wo 18 april, 19:25 + Q&A
REVENGE |  wo 18 april, 21:40
PYEWACKET |  vr 20 april, 15:30
KICK-ASS WOMEN SHORTS   |  vr 20 april, 17:20

Kick-Ass Women Panel
18 april om 17:30
EYE, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

© Schokkend Nieuws
17 april 2018

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!