Dredd Comic
Dredd Comic
Nieuws
8 oktober 2012

Judge Dredd doet uitspraak

Dredd ComicJudgement time. Vanaf 11 oktober is de zitting geopend in bioscopen in het hele land en DREDD 3D is, we beloven het vast, on-ver-bid-de-lijk. En behalve met een fijn brute film, kunnen we je ook blij maken met een prijsvraag.

Later deze week kun je op deze website onze recensie lezen. SN’s Barend de Voogd was zeer te spreken over de postapocalyptische setting, de vechtpartijen in Slo-Mo, de psychotische koningin van de onderwereld Ma-Ma en de ongeschoren kaken van rechter Karl Urban. We publiceren alvast de uitspraak van Judge Barend: vierenhalve doodskop.

Ma-Ma, een heerlijk verwaarloosde rol van Game of Throne’s Lena Heady, is ook de inzet van de prijsvraag die Schokkend Nieuws start in samenwerking met distributeur eOne. Wij hebben namelijk zes exemplaren weg te geven van de Judge Dredd comic Top of the World, Ma-Ma. Inderdaad: de enige echte origin story van ganglordette Madeline Madrigal. Een soort prequel op de film, in tien pagina’s strippapier door de vaste schrijver en tekenaar van 2000 AD, Matt Smith en Henry Flint. Leuk om mee op te scheppen in de bioscoop of bij na te genieten als je de film al gezien hebt.

Hier is de vraag: hoe oud is Judge Dredd eigenlijk? Stuur je antwoord (wel netjes beginnen met ‘Edelachtbare’) voor 20 oktober naar prijsvraag@schokkendnieuws.nl. En let op: de Judge correspondeert natuurlijk niet over de uitslag! Hij is the law.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!