Little-Shop-of-Horrors_Still_04web
Little-Shop-of-Horrors_Still_04web
Nieuws
27 juli 2011

Jan, Roger & Jack

Little-Shop-of-Horrors_Still_04webMorgen, donderdag 28 juli, vult Jan Doense een hele avond met unieke fragmenten, trailers en films uit de periode dat Jack Nicholson nog samenwerkte met filmproducent Roger Corman, de ‘koning van de B-film’. Hoogtepunt van de avond: live skypen met Roger!

Het bijzondere verzamelprogramma is onderdeel van het Jack Nicholson-retrospectief van het EYE Film Instituut dat nog tot en met 30 augustus doorloopt. ‘Mr. Horror’ ontsluit het inmiddels goed verborgen filmverleden van meervoudig Oscarwinnaar Nicholson. Hij zal, via skype, Roger Corman vragen naar zijn herinneringen aan de jonge acteur die destijds bij- en hoofdrollen had in Corman-producties als THE WILD RIDE (1960), THE LITTLE SHOP OF HORRORS (1961), THE RAVEN (1963) en THE TERROR (1963).

Corman, terugblikkend in 1975: ‘Met Jack heb ik altijd een goede verstandhouding gehad. Hij is intelligent, intuïtief en werkt snel. Voor zijn optreden als masochistische patiënt in de tandartsstoel in THE LITTLE SHOP OF HORRORS – een geweldige performance – hadden we niet meer dan een uur nodig. THE TRIP, waarvoor Jack het scenario schreef, was onze laatste productie. Zijn salaris explodeerde na het succes van EASY RIDER. Maar we zijn nog steeds goeie vrienden.’

Vanaf ongeveer 21.00 uur vertoont Doense THE CRY BABY KILLER (1958) in z’n volledigheid. Dit is het filmdebuut van Nicholson – als jeugddelinquent! Gevolgd, vanaf ongeveer 22.30 door THE RAVEN. Beide films maken deel uit van het verzamelprogramma. Je koopt dus maar één kaartje van slechts 9 euro.

Donderdag 28 juli
EYE Film Instituut Nederland
Vondelpark 3, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!