ferrara
ferrara
Nieuws
26 juli 2011

Abel in Locarno

ferraraNog een paar nachtjes slapen en dan begint op 3 augustus in het Zwitserse plaatsje Locarno de 64ste editie van het Locarno Filmfestival. Dit jaar is er een stevig Amerikaanse genrefilmsausje over de programmering gegoten.

Zo zal het festival worden geopend met SUPER 8 van J.J. Abrams, en zijn verder COWBOYS AND ALIENS, ATTACK THE BLOCK en DRIVE te zien. Overigens draait ook FRIENDS WITH BENEFITS, die in zijn geheel draait om de vraag wanneer Justin Timberlake het gaat doen met Mila Kunis.

Gelukkig heeft men het verder aangedurfd om enfant terrible Abel Ferrara uit te nodigen. Tijdens een openbaar interview zal de New Yorkse filmmaker enkele scènes uit zijn aankomende film 4:44 LAST DAY ON EARTH met Willem Dafoe tonen. Tevens zijn in een klein retrospectief BAD LIEUTENANT, KING OF NEW YORK, MARY en THE FUNERAL te zien.

Festivaldirecteur Olivier Père verwacht naast die van Ferrara ook nog de hand te schudden van internationale gasten als Claudia Cardinale, Bruno Ganz, Hitoshi Matsumoto, Daniel Brühl en Nicolas Winding Refn. 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!