Iron Sky
Iron Sky
Nieuws
5 mei 2012

Iron Sky in Kriterion

Iron SkyHübsch! Na eerst Imagine 2012 stormenderhand te hebben veroverd, is IRON SKY nu toch ook in de gewone bioscoop geland. Filmtheater Kriterion in Amsterdam vertoont IRON SKY vanaf vandaag elke vrijdag- en zaterdagavond in mei.

Kriterion is vooralsnog de enige bioscoop in Nederland die zich overgeeft aan de maannazi’s. Waarom? We pakken er maar even de Imagine-catalogus bij: “Op de schaduwzijde van de maan wonen de allerlaatste nazi’s. De nieuwe Führer Wolfgang Kortzfleisch maakt al sinds 1945 plannen om de aarde te veroveren. Renate Richter, de hoogblonde verloofde van Kortzfleisch’ opvolger Klaus Adler, bereidt de raszuivere nazi-kindertjes voor op hun toekomst als overheersers. Hun enige probleem is… de raket die ze naar de aarde moet brengen doet het niet. Helaas brengt een klein object in de bagage van de Amerikaanse astronaut James Washington daar verandering in. En dus klinkt het: Antreten! Operation Iron Sky, forwärts!”

“Met een geheime basis in de vorm van een swastika en Udo Kier als maandictator, is een lachaanval gelukkig het enige wat we van IRON SKY te vrezen hebben. De sciencefictionkomedie van de Finse regisseur Timo Vuorensola drijft niet alleen de spot met rassenideologie (wacht tot je ziet wat nazi-doktor Richter met James Washington uithaalt!), maar maakt ook een zekere Amerikaanse presidentskandidate volkomen belachelijk. Timor Vuorensola was vorig jaar te gast op Imagine om te praten over crowdfunding en crowdsourcing. Wat hij daarmee voor elkaar heeft gekregen in Iron Sky: wunderbar.”

Iron Sky
Iedere vrijdag en zaterdagavond in mei
Filmtheater Kriterion
Roetersstraat 170 Amsterdam
http://www.kriterion.nl/

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!