Films on Dope
Films on Dope
Nieuws
7 mei 2012

Films on dope

Films on DopeTrippen tot 23 mei in de Melkweg Cinema! Lysergeenzuurdi-ethylamide, oftewel LSD, oefent al sinds de eerste trip in 1943 een enorme aantrekkingskracht uit op filmmakers.

Het filmprogramma in de Melkweg is opgezet rond twee nieuwe documentaires. THE SUBSTANCE – ALBERT HOFMANN’S LSD (Martin Witz, 2011) toont de ontwikkeling van LSD vanaf de ontdekking van de substantie tot het Californische verbod erop in 1966. Albert Hofmann was de geluksvogel die het goedje in 1943 bij toeval ontdekte en ruim 102 jaar oud werd. Witz slaagde erin hem nog voor de camera te krijgen. Uiteraard komt ook de grote goeroe van de geestverruimende middelen Timothy Leary aan het woord: ‘Turn on, tune in, drop out.’ MAGIC TRIP (2011), de tweede documentaire, betreft de eindelijk gemonteerde beelden van de road trip die Ken Kesev (de auteur van ‘One flew over the Cuckoo’s Nest’) en zijn vrienden in 1964 ondernamen; dwars door de VS en gedrenkt in drank en LSD.

CHAPPAQUA (Conrad Rooks, 1966),  THE TRIP (Roger Corman, 1967), EASY RIDER (Dennis Hopper, 1969), BLUE SUNSHINE (Jeff Lieberman, 1978)  en FEAR AND LOATHING IN LAS VEGAS (Terry Gilliam, 1998) mogen natuurlijk ook niet onderbreken in deze trippy reeks.

En dan komt ook nog de Amerikaanse filmverzamelaar Jack Stevenson langs! Op vrijdag 11 mei laat hij, onder de noemer ‘Movies with Roots in Hell – The Effects of Drugs on American Cinema’, zien hoe drugs werden afgebeeld in de Amerikaanse cinema vanaf de jaren ’10 tot ’70. Op zaterdag 12 mei kun je naar ‘Road To Ruin: Classroom Drug-scare Dramas’; een verzameling films die erop gericht waren scholieren af te houden van drugsgebruik.

Maar of dat lukt? Met of zonder pilletje, het filmprogramma lijkt ons juist verschrikkelijk verslavend!

Films on Dope
3 – 31 mei
Melkweg Cinema, Amsterdam
Meer informatie

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!