Nieuws
9 april 2011

Imagine prijsvraag

PRIJSVRAAG | Het zal de lezers van Schokkend Nieuws niet ontgaan zijn: woensdag 13 april begint de 27ste editie van het Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival. Schokkend Nieuws mag kaartjes weggeven!

Van 13 tot en met 23 april kunnen we ons in het Amsterdamse filmtheater Kriterion weer laven aan al het moois dat de wereldwijde genrecinema te bieden heeft tijdens het Imagine: Amsterdam Fantastic Film Festival. Circa 45 lange en 25 korte films, The Night of Terror, twee spannende themaprogramma’s, vele gasten en een masterclass. Dat wordt smullen.

Wat in 1984 begon als het Weekend of Terror, is inmiddels uitgegroeid tot een unieke vrijplaats voor films in de genres fantasy, horror, sciencefiction en animatie. Naar een aantal titels dit jaar, hebben de kenners vast al uitgekeken: Takashi Miike’s samoeraibloedbad 13 ASSASSINS; BALADA TRISTE DE TROMPETA van Ãlex de la Iglesia; HOBO WITH A SHOTGUN met Rutger Hauer; Kim Ji-Woons I SAW THE DEVIL; INSIDIOUS; RUBBER; SOURCE CODE; TROLL HUNTER; MACHETE MAIDENS UNLEASHED!

Imagine blijft het festival van uitersten en opvallende kruisbestuivingen. Want naast de titels die al wat langer rondzingen, kunt u -onder veel en veel meer – ook het venijnige A HORRIBLE WAY TO DIE ontdekken, de Zuid-Koreaanse debuutfilm BEDEVILLED; het Duitse spookverhaal DER LETZTE ANGESTELLTE; het Australische RED HILL; THE VIOLENT KIND en de vampier-roadmovie STAKE LAND.

Er zijn twee themaprogramma’s dit jaar. Over Power to the People, Imagine’s lofzang op de wereldwijde opstand tegen de gevestigde manier van film maken, aangevoerd door digitale avonturiers, filmmakers en oprechte fans lees u hier. Het tweede themaprogramma, Cine Latino Fantàstico werpt een blik op de fantastische filmproductie in Zuid-Amerika en Mexico, waar na jaren van dictatuur en burgeroorlog een nieuwe generatie filmmakers is opgestaan. Imagine loopt voorop, want BABY SHOWER (Chili) en MALDITOS SEAN! (Argentinië) beleven zelfs hun wereldpremière in Amsterdam!

Opvallend veel gasten ook dit jaar. We noemen er slechts drie: Yoshimasa Ishibashi, de maker van het bizarre liefdessprookje MILOCRORZE, is de eerste Japanner die het festival aan zal doen. BOB MURAWSKI (editor van o.a SPIDER-MAN, DRAG ME TO HELL en THE HURT LOCKER) geeft op maandag 18 april een masterclass. Eregast en ontvanger van de Imagine oeuvreprijs is Rutger Hauer. Weinig toelichting nodig: BLADE RUNNER, FLESH+BLOOD, THE HITCHER, BLIND FURY, BUFFY THE VAMPIRE SLAYER, SIN CITY, THE RITE en de openingsfilm van Imagine 2011: HOBO WITH A SHOTGUN.
Schokkend Nieuws mag vijf setjes van twee vrijkaarten weggeven. Deze zijn niet geldig voor de openingsfilm, de Night of Terror of de slotfilm, maar wel voor alle andere voorstellingen. Wat is het antwoord op de volgende vraag: Hoe luidt de naam van het personage dat Imagine’s oeuvreprijswinnaar Rutger Hauer speelt in SIN CITY?

Mail het correctie antwoord, naam én je adres naar [email protected] . Deze prijsvraag loopt tot en met 12 april.

Imagine 13-23 april 2010
Filmtheater Kriterion
Roetersstraat 170 in Amsterdam Imagine

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!