Imagine
Imagine
Nieuws
12 maart 2009

Imagine on line

De website van Imagine is in de lucht. Nieuwsgierig naar de eerste titels en video’s van films die op het fantastische filmfestival (15 tot 25 april) zullen worden vertoond?

Het voormalige Amsterdam Fantastic Filmfestival viert haar vijfentwintigste editie niet alleen met een naamsverandering, maar ook met een fonkelnieuwe website. Blijf de aantrekkelijke site vanaf nu regelmatig bezoeken, want de nieuwtjes over Imagine 2009 blijven komen.

Eind maart wordt het definitieve programma gepubliceerd, maar de website verklapt nu reeds dat Cory McAbee (regisseur van THE AMERICAN ASTRONAUT, AFFF 2004) op 20 april een masterclass zal geven onder de titel Big Films for Small Screens. Waarover dat gaat? Over McAbees bijzondere doe-het-zelf-aanpak onder meer, en over zijn nieuwste film STINGRAY SAM die speciaal werd geproduceerd voor de mobiele telefoon en andere kleine schermpjes.

Is dat de toekomst? Wie weet. Met het themaprogramma Brave New Worlds zoekt Imagine dit jaar in ieder geval de outer limits op van het sciencefictiongenre. Daar waar moedige, onafhankelijk denkende filmmakers hun eigen baantje draaien. U vindt daar vreemd, fascinerend nieuw leven. De site onthult dat u naast STINGRAY SAM straks kunt kijken naar bijzondere films als 11 MINUTES AGO, THE CLONE RETURNS HOME, DANTE 01, SLEEP DEALER, FROM INSIDE en TRUFFE. Stuk voor stuk films die niet zozeer uitblinken in special-effects en grote budgetten, maar in een enorme nieuwsgierigheid en ideeënrijkdom.

Het festival heeft maar liefst twee themaprogramma’s dit jaar. We citeren de site over het andere programmaonderdeel Anarchy in the UK: “Deze films maken korte metten met het geruststellende beeld van Engeland dat we van tv kennen: een land van idyllische cottages, excentrieke pubbezoekers en moorden met een hoog – lees: knus – Agatha Christie-gehalte. In de gitzwarte horrorkomedie MUM & DAD valt een Poolse schoonmaakster in handen van een knettergek arbeidersgezin. In de zenuwslopende thriller EDEN LAKE wordt een yuppenstel geterroriseerd door pubertuig. In DONKEY PUNCH wordt de moraal van ‘de jeugd van tegenwoordig’ genadeloos gefileerd en in THE CHILDREN keren bloedjes van kinderen zich zonder directe aanleiding tegen hun ouders. Buitenbeentje is CHEMICAL WEDDING, een curieuze mengeling van fantasy en sciencefiction die zwarte magiër Aleister Crowly laat reïncarneren in het lichaam van een universiteitsdocent.”

Nieuwsgierig geworden? Van een aantal van de genoemde titels kunt u op de vernieuwde site nu ook trailers bekijken. Onder het kopje Kort maar prachtig vindt u informatie over het korte filmprogramma van Imagine. En ook het kinderprogramma, met dit jaar het thema Het Fantastische Dierenhotel vindt u daar. En verder zijn er nog prijsvragen, nieuwsbrieven en houden de programmeurs van het festival net als vorig jaar een weblog bij.

En wat natuurlijk iedereen wil weten: onder het kopje Fijne Gasten verklapt de organisatie vast enkele namen van gasten op het festival. Wie dat zijn? Kijk zelf:

www. Imaginefilmfestival.nl
16-25 april 2009, Pathé Tuschinski Amsterdam
De kaartverkoop start eind maart.
Ook vrijwilligers voor het festival kunnen zich nog aanmelden

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!