mcquarrie
mcquarrie
Nieuws
4 maart 2012

I.M. Ralph McQuarrie

  mcquarrie Vandaag bereikte ons het bericht dat concept artist Ralph McQuarrie gisteren is overleden. McQuarrie was de man die bedacht hoe Darth Vader, Chewbacca en R2-D2 er uit moesten zien.

McQuarrie (13 juni 1929) startte zijn carrière in het begin van de jaren zestig als technisch tekenaar voor vliegtuigfabrikant Boeing. Voor CBS tekende hij posters en animaties ter illustratie van de Apollo-ruimtevluchten. Daarna viel Hollywood voor zijn talent.

Al in 1975 nam George Lucas hem in dienst voor de designs van STAR WARS, EPISODE IV: A NEW HOPE.  Zijn conceptschilderijen, onder meer van de aankomst op Tatooine, hielpen Lucas 20th Century Fox te overtuigen van het potentieel van de nu legendarische sciencefictionfilm. ‘Ik dacht niet dat de film echt gemaakt zou worden,’ vertelde McQuarrie achteraf. De tekenaar werkte mee aan de twee vervolgen en had ook een kleine rol in STAR WARS, EPISODE V: THE EMPIRE STRIKES BACK als ‘General Pharl McQuarrie’. De veteraan werd zelfs benaderd voor de drie STAR WARS-prequels die Lucas vanaf 1999 maakte. De inmiddels gepensioneerde McQuarrie sloeg het aanbod af.

McQuarrie werkte ook aan sciencefiction-klassiekers als CLOSE ENCOUNTERS OF THE THIRD KIND, E.T.: THE EXTRA TERRESTRIAL en de tv-serie BATTLESTAR GALACTICA. Hij won een Oscar voor zijn werk voor COCOON. Op zijn website vind je een fantastisch portfolio. McQuarrie is 82 jaar geworden.

www.ralphmcquarrie.com

4 maart 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!