tintinposter
tintinposter
Nieuws
4 maart 2012

Deze week op dvd en blu-ray

tintinposter Afgelopen week verschenen twee totaal verschillende films op dvd en blu-ray; een animatiefilm over de spannende avonturen van een bekende stripheld en een horrorthriller over de grimmige lotgevallen van een broer en zus tijdens een kampeertrip.

Fans van de strip hielden hun adem in toen Steven Spielberg aankondigde een verfilming te gaan maken van de avonturen van Kuifje, of TinTin zoals de gekuifde held in Amerika en veel andere delen van de wereld heet. Niet alleen omdat het voor deze eerste uit een reeks films twee verhalen in elkaar waren geschoven – De schat van scharlaken Rackham en De krab met de gulden scharen – maar ook vanwege de techniek de Spielberg zou gaan gebruiken; performance capture. ‘Gelukkig brengt de film het koor der bij voorbaat ontstemden overtuigend tot zwijgen’, schreef Phil van Tongeren. ‘Spectaculair, maar met oog voor detail. Even episch als lichtvoetig. En van een technische perfectie die nergens kil of doods wordt.’ THE ADVENTURES OF TINTIN: THE SECRET OF THE UNICORN kreeg van Schokkend Nieuws vier skulls en de volledige recensie kan je hier lezen.

IF A TREE FALLS (VS, 2010) is het speelfilmdebuut van de van de Canadese regisseur Philip Carrer, die hiervoor twee korte films maakte. Broer en zus, Brad en Lisa, zijn samen met twee vrienden op weg naar een familiereünie. Als ze onderweg hun kamp op slaan om te overnachten worden ze overvallen door zes gemaskerde mannen. De film werd gemaakt in de stijl van de grindhouse films van de jaren ’70. Hoofdrolspeler Ryan Barrett schreef tevens het scenerio.

4 maart 2012

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!