NormanJWarren RIP small
NormanJWarren RIP small
Nieuws
11 maart 2021

I.M. Norman J. Warren

NormanJWarren RIP smallI.M. | Britse cultregisseur Norman J. Warren is gisteren overleden. Warren begon zijn lange loopbaan in de jaren zestig als assistent-regisseur bij diverse mainstream producties, zoals THE DOCK BRIEF (James Hill, 1962) en THE NIGHT OF THE GENERALS (Anatole Litvak, 1967), om tegen het einde van dat decennium zijn eigen weg te gaan.

Zijn eerste regisseursklus was de sexploitatiefilm HER PRIVATE HELL (1968). Ondanks matige kritieken was de film succesvol en Warren bleef nog even hangen in het genre. In de jaren zeventig richtte hij zijn eigen productiemaatschappij op, Monumental Pictures. Zijn eerste film onder deze vlag was SATAN’S SLAVE (1976), een bovennatuurlijke griezelfilm. Hiermee had hij duidelijk zijn draai gevonden en de regisseur zou zijn verdere loopbaan vrijwel uitsluitend low budget horror blijven maken. Hij onderscheidde zich door zijn films in de huidige tijd te plaatsen, in tegenstelling tot het gros van de Britse horror uit die periode. Bij de kenners is hij geliefd vanwege pulpklassiekers als TERROR (1976) en INSEMINOID (1981).

In zijn nadagen was hij een graag geziene gast in panels, interviews en documentaires over zijn favoriete genre. Warren is 78 geworden.

 

NormanJWarren boxset

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!