Gondry
Gondry
Nieuws
30 december 2011

Home Movie Factory

GondryIn elk geval één goede reden om naar het komende International Film Festival Rotterdam te gaan. Michel Gondry (ETERNAL SUNSHINE OF THE SPOTLESS MIND, BE KIND, REWIND) zal aanwezig zijn met een bijzondere interactieve installatie. Maak, met vrienden, binnen drie uur je eigen korte film in Gondry’s  Home Movie Factory!

De idealistische filmmaker die het begrip ‘Sweded version’ de wereld in hielp, gelooft in film maken als een creatieve manier om gemeenschappen te binden. Meedoen aan de Home Movie Factory is dan ook gratis en vergt geen speciale opleiding of kennis. De kant-en-klare filmsets maken een oneindig aantal verhaallijnen mogelijk. Elk groepje deelnemers werkt onafhankelijk en heeft creatieve controle over alle aspecten van de film: het scenario, het acteren en het eigenlijke filmen. Na drie uur kunnen de deelnemers hun korte film bekijken, waarna ze een kopie mee krijgen op dvd. Bezoekers van de video store kunnen ter plekke alle films bekijken.

Gondry zette zijn Home Movie Factory reeds op in New York, São Paulo, Rio de Janeiro en Parijs. Hij opent de installatie in Rotterdam op 26 januari in galerie Roodkapje en deze blijft daarna geopend tot 5 maart 2012.  Deelname is gratis, maar het aantal deelnemers per groep is beperkt tot maximaal 15 mensen. Geef je daarom ruim van tevoren op via de website.

 

Roodkapje
Meent 119-133

Tijdens het festival is de Home Movie Factory voor iedereen open van 27 januari tot en met 5 februari.

Ma – Zo: 11.00 – 18.30

Na het festival is de Home Movie Factory voor iedereen open van 8 februari tot en met 4 maart.

Ma & Di: Gesloten
Wo – Vr: 11.00 – 18:30
Za- Zo: 12.30 – 17:00

Toegang is gratis!

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!