HAFFF 2014
HAFFF 2014
Nieuws
19 maart 2015

Holland Animation Film Festival

HAFFF 2014 EVENT | Gisteren is het Holland Animation Film Festival (HAFF) begonnen. Liefhebbers van animatiefilms kunnen de komende dagen hun hart ophalen. Ruim vierhonderd animatiefilms in vijf dagen tijd! Tot en met 22 maart in Utrecht.

Het is de achttiende editie van het HAFF, een festival met talkshows, presentaties en, voor ons het belangrijkste, filmvoorstellingen in het Louis Hartlooper Complex. Wat zijn de films met een groot Schokkend Nieuws-gehalte? We zochten het uit.

Splintertime (9 min.)
Tijdens het openingsprogramma gisteren ging ook de nieuwe korte film van Rosto in première. De regisseur van THE MONSTER OF NIX en talloze duistere korte animatiefilms komt ditmaal met een stelletje slaperige geesten in een ambulance. “Riemen vast, dan gaan we dansen op het geluid van brekend glas.” Vervolg op LONELY BONES en de derde in een serie muziekfilms met Thee Wreckers.

Nog te zien in het Competion Dutch Animation 2-programma op donderdag 19 maart (18.00 uur, in zaal 2 van het LHC), 20 maart (12.15 uur, LHC2)  en 21 maart (22.15, LHC 2) en in het Competion Shorts 3-programma op 20 maart (20.15 uur, LHC2) en 21 maart (12,15 uur, LHC1)

On the White Planet (73 min.)
Choi Min-Je leeft op de Witte Planeet. Iedereen hier is wit, behalve Min-Je, die daarom als een monster behandeld wordt. Hij wil een ander leven en is ervan overtuigd dat dit alleen kan op een andere planeet. Dan verschijnen er mensen in zijn leven die beweren hem te kunnen helpen… Uiterst grimmige Koreaanse postapocalyptica met een diepere gedachte.

Te zien op donderdag 19 maart om 13.30 uur in zaal 3 van het LHC en op zaterdag 21 maart om 18.00 uur in zaal 1.

mt_ignore: animacion coreano

World of Tomorrow (16 min.)
Animatiefilm over het meisje Emily dat een volwassen kloon van zichzelf op bezoek krijgt. Volgens de overwegend positieve kritieken is de bedrieglijk simpel getekende film grappig, avontuurlijk én een echte hersenkraker. En dat alles in maar zestien minuten.  WORLD OF TOMORROW was de winnaar van het Sundance Film Festival 2015.

Te zien op donderdag 19 maart om 14.00 uur in zaal 1 van het LHC en op vrijdag 15 maart om 22.15 in zaal 2.

Dragon Nest: Warriors’ Dawn (3D, 90 min.)
Fantasyfilm gebaseerd op de game Dragon Nest. In het koninkrijk Altera groeit een jongen op in een samenleving waarin mensen en elven elkaar niet vertrouwen en gescheiden leven. De monsters en draken zijn verjaagd naar de donkere bergen. Wanneer op een dag de monsters terugkeren en het land belagen, moet de jongen met een bont gezelschap op pad om het koninkrijk te redden.

Te zien op vrijdag 20 maart om 16.15 uur in zaal 1 van het LHC en op zaterdag 21 maart om 20.00 uur ook in zaal 1.

Jack et la Mécanique du Coeur (93 min.)
Franse fantasyfilm over Jack, die in 1874 wordt geboren in Edinburgh op de koudste dag ooit. Als gevolg hiervan heeft Jack een bevroren hart. Vroedvrouw Madeleine vervangt het door een koekoeksklok en houdt Jack de eerste jaren binnen. Ze leert hem de wijzers van de klok nooit aan te raken, zijn woede te beheersen en niet verliefd te worden. Wanneer hij na tien jaar voor de eerste keer naar buiten mag, dreigt het echter al snel mis te gaan… Een film met hedendaagse thema’s als pesten en illegale immigratie.

Te zien op donderdag 19 maart om 11.30 uur in zaal 3 van het LHC en op zondag 22 maart om 15.30 uur, eveneens in zaal 3.

Pos Eso
De wereldberoemde flamencodanseres Trini zit in een diepe depressie na de dood van haar man en is daarom gestopt met dansen. Om het allemaal nog erger te maken begint haar achtjarige zoon steeds meer tekenen van waanzin te vertonen. Damian blijkt bezeten door een kwaadaardige duivel….

Te zien op vrijdag 20 maart om 13.30 uur in zaal 3 van het LHC en op zaterdag 21 maart om 20.15 uur in zaal 2.

Holland Animation Film Festival (HAFF)
18 t/m 22 maart 2015
Louis Hartloper Complex Utrecht
Meer informatie en kaarten

© Juul Seesing
19 maart 2015

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!