Terrestrials-1
Terrestrials-1
Nieuws
5 oktober 2011

Hogere sferen

Terrestrials-1Noteer: op zondag 16 oktober keert Timothy Leary, icoon van de tegencultuur uit de jaren zestig, tijdelijk terug op aarde. In Amsterdam nog wel.

Turn on, tune in, drop out. Het zijn de beroemde woorden van de Amerikaanse schrijver, psycholoog, voorvechter van LSD-gebruik en futuroloog Timothy Leary (1920-1996). Over zijn blijvende betekenis als visionair en nonconformist gaat de documentaire THE TERRESTRIALS – DOWNLOADING TIMOTHY LEARY, geregisseerd door Rene Daalder (MASSACRE AT CENTRAL HIGH, HABITAT). In de film zien we een groep studenten bezig met het digitaliseren van Leary’s op schrift en video vastgelegde gedachtegoed, alsmede het bediscussiëren én in de praktijk brengen van zijn ideeën.

De film draaide vorig jaar op het IDFA en is, voorafgaand aan de Nederlandse dvd-release, op zondagmiddag 16 oktober te zien in ABC Treehouse te Amsterdam. Schokkend Nieuws’ Phil van Tongeren gaat na afloop in gesprek met de al zo’n vijfenderig jaar in de VS wonende Nederlandse regisseur. Daarbij zullen ook producent Emjay Rechsteiner en Daalders dochter en assistente Megan May Daalder aanschuiven. Tune in & drop by!

Zondag 16 oktober
16.00 tot 19.00 uur
ABC Treehouse
Voetboogstraat 11, 1012 XK Amsterdam
Toegang gratis; reserveren wordt dringend aangeraden: treehouse@abc.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!