Nieuws
3 juni 2009

Hemels en hels

Het kan nog één keer dit weekend in de Melkweg Cinema te Amsterdam: de helletocht MARTYRS ondergaan op zaterdag, en het EVANGELION 1.0 vinden in de dagen daarna.

Onzin natuurlijk. Twee films kunnen niet meer van elkaar verschillen dan de controversiële Franse gruwelfilm MARTYRS en de Japanse anime EVANGELION 1.0: YOU ARE (NOT) ALONE. Wat ze met elkaar delen is hoogstens dat ze veelbesproken zijn, maar weinig gezien.

MARTYRS vertelt over twee vriendinnen die wraak zoeken voor wat een van hen is aangedaan. Hun inval bij een ogenschijnlijk vreedzame familie resulteert echter in een herhaling van het verleden en een regelrechte afdaling in de hel. Regisseur Pascal Laugier kreeg kwade én bewonderende reacties op zijn intens nare film. Misschien omdat hij niet mikt op enthousiast gejoel bij ieder bloedvergieten, of grappen debiteert die je afleiden van de pijn. Laugier omschrijft MARTYRS in plaats daarvan steevast als ‘a very Catholic film’.

Was MARTYRS nog te zien op het Imagine filmfestival, EVANGELION: 1.0 YOU ARE (NOT) ALONE (Anno, Masayuki & Tsurumaki, 2007) was zelfs daar niet. De filmversie van de gelijknamige serie werd op de Tokyo International Anime Fair beloond met de Award voor Anime van het Jaar. De plot: Ikari moet, als bestuurder van een enorme vechtrobot, de aarde behoeden voor een buitenaardse invasie. Fans van het genre zitten in no time in Tech Heaven!

MARTYRS draait nog op zaterdag 6 juni om 21.00 uur.
EVANGELION 1.0: YOU ARE (NOT) ALONE draait nog op 3, 4, 7 en 8 juni. De anime zal later ook te zien zijn in Filmtheater ’t Hoogt (Utrecht), Chassé Cinema (Breda), Focus Filmtheater (Arnhem), LUX (Nijmegen) en Plaza/Futura (Eindhoven).

Meer informatie op de website van Melkweg Cinema

3 juni 2009

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!