Nieuws
19 februari 2009

Gruwelijk voorafje

Als voorproefje op het Imagine Filmfestival in april, vertoont Melkweg Cinema horrorfilms van de afgelopen jaren die meer aandacht verdienen dan ze in Nederland gekregen hebben.

Sommige van de geselecteerde films zijn slechts een korte periode in de bioscoop te zien geweest, anderen werden alleen tijdens het Amsterdam Fantastic Film Festival op groot doek vertoond. Tussen 5 en 18 maart kunt u in Melkweg Cinema de schade inhalen.

REC (Jaume Balaguéro & Paco Plaza, SP 2007)
Een virusuitbraak in een appartement in Barcelona. Meesterlijke horrorfilm doet naar adem happen. Winnaar van de publieksprijs AFFF 2008.
do 5 & wo 11 mrt 19.00 uur

ALL THE BOYS LOVE MANDY LANE (Jonathan Levine, USA 2006)
High-schooljongeren worden systematisch afgeslacht in een vakantiehuisje. Mooie Mandy geeft glans aan een aloud recept.
vr 6 & zo 8 mrt 19.00 uur

MIDNIGHT MEAT TRAIN (Ryûhei Kitamura, USA 2008)
Vinnie Jones als seriemoordenaar Mahogany, de ‘subway butcher’. Onderschatte verfilming van een verhaal van Clive Barker.
ma 9 & di 10 mrt 19.00 uur

THE FALL (Tarsem Singh, IN / UK 2006)
Gewonde stuntman en klein meisje delen in het ziekenhuis een sprookje vol kleurenpracht en ontroering. Lofzang op de verbeelding won de prijs voor Beste Film tijdens het filmfestival in Sitges, kreeg in Berlijn een speciale vermelding en was de openingsfilm op het afgelopen AFFF.
do 12, zo 15 & wo 18 mrt 19.00 uur

BUG (William Friedkin USA 2006)
Serveerster Agnes leidt een eenzaam bestaan in een armoedig motel in Oklahoma. Als ze een romance begint met oorlogsveteraan Peter lijkt het leven haar voorzichtig weer toe te lachen. Maar Peter ziet overal beestjes… Van de regisseur van THE EXORCIST.
vr 13 & za 14 mrt 19.00 uur

INSIDE (Alexandre Bustillo & Julien Maury, FR 2007)
Sarah is hoogzwanger en krijgt op kerstavond ongenode visite. Vreselijk nare Frans slachtpartij was het gesprek van de dag tijdens het AFFF 2008.
ma 16 & di 17 mrt 19.00 uur

Meer informatie op de website van Melkweg Cinema

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!