Nieuws
1 november 2008

Gruwelijk 2008

Op vrijdag 7 november kunt u in Filmhuis Focus te Arnhem de nacht doorhalen met enkele van de beste horrorfilms van dit moment.

Een beetje gerechtigheid voor twee uitstekende horrorfilms die het vanwege distributieproblemen nauwelijks redden dit jaar. REC (Jaume Balagueró, Paco Plaza, 2007), winnaar van de Silver Scream Award 2008, was na het Amsterdam Fantastic Film Festival hoogstens in enkele filmhuizen te zien. De adembenemende zombie-uitbraak, geschoten in BLAIR WITCH-stijl, verdiende beter. De Clive Barker-verfilming MIDNIGHT MEAT TRAIN (Ryuhei Kitamura), bereikte tenminste wel de reguliere bioscopen. Al is tien kopieën ook niet veel voor Vinnie Jones als akelige metrokiller. De film werd in de VS gehinderd door een weigerachtige distributeur.

Mooi dus, dat beide films in Arnhem te zien zijn in de nacht van 7 op 8 november. Wanneer u op zaterdagochtend weer buiten staat, heeft u bovendien genoten van EL ORFANATO, cultklassieker ICHI THE KILLER en de mangaverfilming DEATH NOTE. Gruwelijk zal voorts ook enkele surprisefilms draaien, geselecteerd door horrorliefhebber Duncan Mijering.

Gruwelijk 2008 in Focus Arnhem
Aanvang: vrijdagnacht 7 november 24.00 uur
Einde: zaterdagochtend 07.00 uur
Kosten: € 17,50 / in de voorverkoop € 15,-
Voorverkoop: The Move, Play it again, stripboekwinkel de Noorman, Focus en [email protected]

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!