Nieuws
23 augustus 2010

Giant Creature Feature

Komende vrijdag 27 augustus in de Cinematek te Brussel: twee monsterlijke films voor de prijs van één ticket!

Dinosauriërs, de uit de kluiten gewassen reptielachtigen uit het Jura en Krijt, mogen dan wel 65 miljoen jaar geleden zijn uitgestorven, de filmindustrie houdt onze fascinatie voor deze prehistorische reuzendieren springlevend.

Hollywood verfilmde de roman van Arthur Conan Doyle, THE LOST WORLD, in 1925 maar het is vooral KING KONG uit 1933 die in het collectieve geheugen gegrift staat. De Japanse filmstudio Toho stond in de jaren vijftig aan de wieg van de GODZILLA franchise en liet menig monster uit het stenen dan wel atoomtijdperk op het publiek los, al dan niet met de hulp van een buitenaardse subplot.

Of ze nu teruggevonden worden op een onbekend eiland of een verloren continent, gemuteerd door nucleaire proeven of opnieuw tot leven gewekt door genetische manipulatie, geen sciencefiction kunstgreep is te min om de vervaarlijke beestjes opnieuw op het grote scherm te laten opdraven. Geen computer geanimeerde Spielberg spielerei, maar twee heerlijk nostalgische creature features uit de tijd dat monsters nog bestonden uit in-stop motion, kleianimatie of een acteur in een rubberen pak.

De Cinematek in Brussel vertoont op vrijdag 27 augustus allereerst, om 19:00 uur: THE LAND THAT TIME FORGOT (Kevin Connor, UK/USA, 1975, tweetalige ondertiteling) Een avonturenfilm gebaseerd op een verhaal van Tarzan auteur Edgar Rice Burroughs over een Nazi U-boot en een geheimzinnig tropisch eiland vol dinosauriërs en Neanderthalers. Matinee entertainment van de bovenste plank!

En dan om 21:00 uur: DESTROY ALL MONSTERS / KAIJÛ SÔSHINGEKI ( Inoshiro Honda, Japan, 1968, Engelse versie). Een spannende back catalogue van alle monsters uit de Toho stal: Godzilla, Rodan, Mothra, Anguirus, Gorosaurus, Manda, Kumonga Varan, Baragon en Minya, om er maar een paar op te noemen !

Cinematek
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
02 551 19 19
Meer info

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!