Nieuws
25 augustus 2010

B-movie, Underground & Trash Prijsvraag

PRIJSVRAAG | Binnenkort is het zover: van 8 tot en met 12 september kunt u weer genieten van de avontuurlijkste cinema tijdens het B-movie, Underground en Trash Filmfestival in Breda. En Schokkend Nieuws geeft vrijkaartjes weg!

De vijfde editie van het B-movies, Underground en Trash Filmfestival daalt dit jaar neer in hartje Breda. In Cafeetheater de Boulevard (Sint Janstraat 3) en het Centrum voor de kunsten ‘De Nieuwe Veste’ (Molenstraat 6) kunt u genieten van muziek, kunst, gedichten, workshops, gasten en vooral heel veel film.

Hoofdgast dit jaar is Jörg Buttgereit, de regisseur van beruchte films als NEKROMANTIK 1 (1987) en 2 (1991), DER TODESKING (1989) en SCHRAMM (1993). Tijdens het festival gaat zijn nieuwste film in Nederland in première: CAPTAIN BERLIN VS HITLER. Verder vertoont de regisseur NEKROMANTIK 1 en 2 en presenteert hij een filmprogramma met zijn korte films. Tevens zal hij een hoorspel in het Duits ten gehore brengen en deelnemen aan het symposium.

Dat symposium, getiteld ‘Grenzen verkennen en overschrijden?’, vindt plaats op vrijdag 10 september en zal de grenzen onderzoeken van het begrip kwaliteitsfilm. Aan de hand van filmfragmenten discussiëren o.a. Buttgereit en Hester Scheurwater (controversieel filmkunstenaar, Rotterdam) met elkaar en met het publiek.

Nog een paar tipjes van de sluier? De tragikomedie CADAVRES (2009) van regisseur Eric Canuel opent het filmfestival. En ook de regisseurs Carlos Altines (de Spaanse regisseur van de hilarische undergroundfilm MAXIMUM SHAME), Francesco Campanini (IL SOLTITARIO)en Reinert Kiil (HORA) zullen aanwezig zijn.

Al zin? Op onderstaande website vindt u meer informatie. Het volledige programma staat vanaf 1 september online. Lezers van Schokkend Nieuws maken bovendien kans op een vrijkaartje voor een film naar keuze tijdens het festival. We mogen vijf setjes van twee kaarten weggeven, aan degenen die voor 5 september het juiste antwoord geven op de volgende vraag:

Welke controversiële film werd door het Melbourne Filmfestival in de ban gedaan, maar draait natuurlijk wél op het B-movie, Underground & Trash Filmfestival?

Let op! Prijsvraag inmiddels verlopen! De controversiële film die op het Melbourne Festival in de ban werd gedaan maar natuurlijk wel op het B-movie, Underground & Trash Filmfestival (BUT) in Breda draait is L.A. ZOMBIE van Bruce la Bruce. Dat was het antwoord op onze prijsvraag, en de winnaars zijn Marjolein Keijser, Ype Driessen, Kornelis Kalsbeek, Hans Minkes en Rob Henkens. Gefeliciteerd! Jullie hebben allemaal twee vrijkaartjes gewonnen voor een film naar keuze op het BUT festival. Het volledige programma is te vinden op:

Meer informatie op de website van het BUT Filmfestival

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!