Nieuws
22 september 2008

Geanimeerd avondje uit

Liefhebbers van manga en anime kunnen de hele maand oktober terecht in de Melkweg Cinema aan de Amsterdamse Lijnbaansgracht.

De Melkweg Cinema en distributeur Filmfreak brengen enkele getekende pareltjes uit de Japanse bioscoop en tv naar het witte doek. Bijzonder, want de meeste van deze films gingen in ons land direct naar dvd.

Een kleine greep uit al magische dat het programma biedt. In BRAVE STORY (8 oktober) belandt de elfjarige Wataru in een magische wereld waar hij misschien die ene grote wens in vervulling kan doen gaan. In ESCAFLOWNE, THE MOVIE (9 oktober) is het Hitome, een schoolmeisje, die in de wondere wereld van Gaea de machtige Lord Volcan moet verslaan. THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME (13 oktober) blijft gelukkig wél met beide benen in deze wereld staan. Hoewel: die benen geven Mokato wel het vermogen om door de tijd te springen. Het maakt haar tienerbestaan er niet eenvoudiger op.

Eenvoud is ook niet het kernbegrip in DEATH NOTE (zie foto). De fascinerende verfilming van de populaire mangaserie werd al eens besproken in Schokkend Nieuws # 78. Een Shinigami (zeg maar: demon) laat zijn zwarte boekje slingeren. Het biedt rechtenstudent Light de kans om al het criminele tuig dat onbestraft rondloopt met een korte aantekening om zeep te helpen. Maar wat maakt dat Light zelf? Een moordenaar? Een held? Twee films lang (10 en 11 oktober) kunt u genieten van het kat en muisspel tussen Light en zijn nemesis, de mysterieuze L.

Melkweg Cinema. Lijnbaansgracht 234 a, Amsterdam. Voor het volledig programma en de aanvangstijden: www.melkweg.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!