mary and max
mary and max
Nieuws
1 juni 2012

Film in ‘t Park

mary and maxVandaag begint de meteorologische zomer en dat betekent dat je weer in het Bredase Valkenburg Park terecht kunt voor films in de open lucht. Tot en met 6 juli is er iedere vrijdagavond een film te zien die je als Schokkend Nieuws-lezer zeker zal aanspreken. Aanvang is steevast om kwart over tien.

De aftrap, vandaag 1 juni, is voor PAUL, een aardige sciencefictionkomedie uit 2011. Twee Britse stripfanaten reizen door de VS en ontmoeten de gevluchte alien Paul, vlakbij Area 51…

Op 8 juni is de beurt aan SMALL TOWN MURDER SONGS (Canada, 2010). In deze religieuze misdaadthriller zet een moord het leven van een politieman in een Mennonietendorpje in Ontario op z’n kop. Denk: David Lynch en mooie muziek.

De volgende parkfilm deze zomer komt uit Australië, van de hand van regisseur Adam Elliot, en was de winnaar van de Imagine Silver Scream Award 2010. Het voor 15 juni op stapel staande MARY AND MAX (zie afbeelding) draait om de vriendschap tussen de achtjarige Mary uit Melbourne en de 44-jarige Max uit New York. Een ontroerende klei-animatie voor volwassenen.

22 juni volgt BALADA TRISTE DE TROMPETA. Deze Spaanse film uit 2010 is een bont visueel spektakel over het circus, de doorgedraaide clown Javier en de Spaanse geschiedenis.

Op vrijdag 29 juni worden we vergast op THE GOOD, THE BAD, THE WEIRD. In deze uit 2008 stammende Zuid-Koreaanse western vechten een premiejager, een moordenaar en een treinrover om een schatkaart.

Film in ’t Park sluit op 6 juli in stijl af met DARK SOULS (2010) uit Noorwegen. Een heuse zombiehorror met boormachines, mannen in oranje pakken en olie die uit allerlei lichaamsopeningen sijpelt…

Meer weten? Kijk op de Facebook-pagina van Film in ’t Park.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!