human_centipede_300x169
human_centipede_300x169
Nieuws
9 juli 2011

Fangoria Chainsaw Awards 2011

human_centipede_300x169We zouden toch bijna vergeten te melden dat de lezers van het Amerikaanse genrefilmblad Fangoria weer gestemd hebben op hun favoriete genrefilm van het afgelopen jaar. De grote winnaar van de Chainsaw Awards 2011 was, niet verwonderlijk, BLACK SWAN, de nachtmerrie opwekkende balletfilm van Darren Aronofsky.

BLACK SWAN won in de categorieën beste speelfilm, beste actrice (Natalie Portman), beste bijrolactrice (Barbara Hershey, die daarmee nipt won van Delphine Chenéac uit SPLICE), beste scenario (Andres Heinz, Mark Heyman en John McLaughlin) en beste score (Clint Mansell).

Zeer verrassend was de keuze van de lezers voor THE HUMAN CENTIPEDE (FIRST SEQUENCE) van onze eigen Tom Six als beste kleine release/direct-to-videofilm. Andere awards gingen naar Ryan Reynolds als beste acteur voor BURIED en Richard Jenkins als beste bijrolacteur voor LET ME IN. Jenkins liet daarmee genrefilmlieveling Jackie Earle Haley (SHUTTER ISLAND) achter zich. De prijs voor beste make-up ging dit jaar naar Steve Boyle voor zijn vampiers in DAYBREAKERS. En last-and-very-least was er de prijs voor slechtste genrefilm van het jaar, die terecht ging naar de remake van NIGHTMARE ON ELM STREET van Samuel Bayer.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!