FP-Logo
FP-Logo
Nieuws
6 april 2012

Facing Pages

FP-LogoBegin volgend jaar zijn we toe aan Schokkend Nieuws, editie nummer 100. Daar zijn we trots op, want een onafhankelijk filmmagazine overeind houden is geen gemakkelijke opgave. Daarom is Schokkend Nieuws ook één van de bladen die te zien zullen zijn tijdens Facing Pages, een internationaal driedaags event in Arnhem over onafhankelijke bladen.

Ooit gehoord van het prachtig geïllustreerde wielrennersblad Boneshaker, het avontuurlijke filmmagazine Little White Lies, het literaire e-zine Permafrost of het kunstzinnige homomagazine Straight to Hell? Wij ook niet, maar feit is dat er overal in Europa rare blaadjes zijn, die uitmunten in bijzondere artikelen en een vaak zeer fraaie vormgeving.

Facing Pages, op 20, 21 en 22 april in Arnhem, is het grootste evenement van Europa over onafhankelijke magazines. Nooit eerder kwam er zo’n keur aan internationale onafhankelijke magazines tezamen. Facing Pages biedt een expositie van bijzondere magazines, lezingen van gerenommeerde bladenmakers, inspiratie, feest en ontmoeting.

‘Het onafhankelijke magazine,’ schrijven de organisatoren, ‘bloeit als nooit tevoren. Steeds meer ontwerpers, schrijvers en kunstenaars werken aan eigen tijdschriften, gedrukt of virtueel. Dit komt doordat het technisch steeds makkelijker is geworden een magazine te produceren en via internet vinden ze binnen no time een trouw lezerspubliek. Met een eigen magazine zijn de makers in staat om eigen werk of dat van geestverwanten compromisloos te delen met een groep betrokken lezers. Het maakt ze minder afhankelijk van traditionele gatekeepers als de curator, de redacteur, de adverteerder of de uitgever, die voorheen de toegang tot het grote publiek bepaalden.’

Het kloppende hart van het festival is een tweedaags symposium met magazine-presentaties en lezingen over het verleden en de toekomst van geprinte media. Met onder andere: Charlotte Cheetham (manystuff.org), Simon Esterson (Eye Magazine) en Dimitri Nieuwenhuizen (LUSTlab). Daarnaast is er een grote tentoonstellling waar het niet alleen om de magazines zelf gaat, maar ook om de wereld van de makers die achter de magazines schuilgaat. Schokkend Nieuws hangt er dus ook tussen.

20-22 april 2012
Locatie: Trans 6, Arnhem
Info en kaartverkoop: www.facingpages.org

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!