Nieuws
12 april 2009

Elf Fantasy Fair

Is de crisis nu zelfs op sprookjesland overgeslagen? De Elf Fantasy Fair, op 25 en 26 april, staat ditmaal in het teken van de Apocalyps.

Meer dan 23.000 mensen bezochten vorig jaar de Elf Fantasy Fair, een enorm evenement dat jaarlijks wordt gehouden rond kasteel De Haar te Utrecht. De meeste bezoekers komen uitgedost als elf, orc, vampier of mangafiguur. Ze kunnen twee dagen lang genieten van muziek, dans, boeken, films, lezingen, theatervoorstellingen en optochten.

Sinds 2008 is het aanbod van fantasy, middeleeuwen en hekserij uitgebreid met aparte parklocaties voor manga/anime, scifi en gothic. Het uitgebreide programmaboek opent met The House of Wax, een rariteitenkabinet met een knipoog naar Vincent Price. Het monster van Frankenstein staat er broederlijk naast het buitenaardse wezen dat in Rosswell neerstortte. Het overzicht vervolgt met De Laatste Strijd aan het Einde der Tijden. Net als in voorgaande jaren wordt er tijdens het EFF een massale veldslag geënsceneerd: ditmaal nemen de legers van de nobele Valgarde het op tegen de kwaadaardige Nerghul, de levende doden.

Het loont om u voor het EFF uit te dossen. Op het Field of Honor kunt u dagelijks uw elfenpakje of stormtrooper-outfit showen tijdens de Fantasy Parade en in aanmerking komen voor prijzen. Op dat veld kunt u trouwens ook kijken naar demonstraties van Live Action Role Playing games. In de Art House signeren striptekenaars en in The Workhole kunt u de leden van The Flying Dutch, de Nederlandse STAR TREK vereniging, op gepaste wijze begroeten.

Wie u ook kunt begroeten zijn James Ferguson (de elfenkoning Gil-Galad uit THE LORD OF THE RINGS) en James Marsters (beter bekend als ‘Spike’ uit Buffy the Vampire Slayer). Verwacht dus veel Buffy-outfits dit jaar.

Elf Fantasy Fair 2009
25 en 26 april 2009
Kasteel de Haar, Haarzuilens
Dagkaart: €19,50 (in voorverkoop €16,95)

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!