Nieuws
10 december 2010

Eindhovens Film Festival

Op 18 en 19 december vindt het Eindhovens Film Festival plaats. Het is voor het eerst dat filmplatform Broet het EFF organiseert. Het programma bevat het nodige ‘˜Schokkend Nieuws’.

Het filmprogramma op zaterdag 18 en zondag 19 december omvat vele genres en landen, maar voor onze lezers pikken we er graag enkele korte Nederhorrorproducties uit.

PAPIER HIER (Michiel ten Kleij, 30 minuten), een moderne variant op het sprookje van Holle Bolle Gijs, bespraken we eerder in Schokkend Nieuws. PAPIER HIER is een van de genomineerden voor de ‘˜Gouden Camera’ voor Beste Film. Het festival kent de prijzen toe in verschillende categorieën. Ook OFF ROAD (Martijn Smits en Erwin van den Eshof, 10 min.), van de mensen die eerder verantwoordelijk waren voor BROTHER’S KEEPER en HARRY DORIGHT’S PRELUDE TO HELL, is genomineerd. Een paranoïde automobilist krijgt ruzie met zijn TomTom. De ruzie loopt helemaal uit de hand’¦

Regisseur Tim Klok is aanwezig met twee korte films. In VENT (10 min.) dwaalt een gewonde man in een bos, zonder geheugen of aanwijzing, maar met een goudvis. Gefascineerd volgt hij een vreemd meisje naar een griezelige windmolen, waar een waarzegster en een kruiswoordraadsel zich over hem ontfermen. COPY PASTE (18 min.) is een thriller over Miranda, een beeldschone en briljante studente genetische wetenschappen. Ze lijkt eventuele ethische bezwaren van de genetica met een korreltje zout te nemen. Hopeloos verliefde collega Pieter zweeft argeloos haar web in.

Benieuwd zijn we verder naar VLUCHT (Camiel Zwart, 8 min). Op de dag dat Fokker voor het eerst met zijn zelfgebouwde vliegtuig rond de kerk vliegt, gebeurt er in de kerk iets onverklaarbaars (zie foto). En wat mogen we verwachten van EXIT (Mark Limburg, 5 min.), over een man die wakker wordt in de baarmoeder van zijn ex-vrouw?

Dat en nog veel meer inspirerende films in Eindhoven, volgend weekend. Wie daarna zin heeft om zelf aan het werk te gaan, kan ook op het EFF terecht. Cameraman Rick Roos geeft een workshop, filmmaker Paul Ruven geeft een masterclass en acteur Frank Lammers leidt een masterclass ‘˜Acteren voor de camera’. Inschrijven voor de masterclasses is verplicht.

Eindhovens Film Festival
18 en 19 december 2010
Strijp-S (gebouw SBX)
Glaslaan 2
5616 LW Eindhoven
Volledig programma

10 december 2010

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!