Mannequin
Mannequin
Nieuws
26 november 2013

Dubbel van bil in de Cinematek

Mannequin Vrijdag 29 november loopt de temperatuur hoog op in de Cinematek Brussel. Regisseur Gérard Kikoïne presenteert een double bill van zijn erotische films : L’AMOUR À LA BOUCHE (1974) en PARTIES FINES (1977).

De Fransman begon zijn carrière als editor van Jess Franco. Hij monteerde onder meer diens LE JOURNAL INTIME D’UNE NYMPHOMANE (1973) en het beruchte LE SEXE QUI PARLE (1975). In 1974 maakte hij zijn eerste eigen film: L’AMOUR À LA BOUCHE / MANNEQUIN. Centraal staat een jonge vrouw wier geliefde verongelukte. Om de innerlijke pijn te verdrijven, werpt ze zich op zo goed als elke man in haar vizier. De organisatoren van B tot Z @ Cinematek: “een erotische productie waarbij de jonge regisseur van bij de begingeneriek uitpakt met een uitgekiende beeldvoering. De film valt op door het contrast tussen de luchtige erotiek en de zeer sombere finale.”

Drie jaar later nam Gérard Kikoïne opnieuw plaats in de regiestoel voor PARTIES FINES, met de erotische sterren van toen Alban Ceray en Brigitte Lahaie. Een meid vertelt over de seksuele avonturen van haar werkgevers. De baron trekt eropuit om liftsters op te pikken, de barones laat zich volgaarne onderwerpen en vernederen. “Anders dan bij de snel in elkaar gezette Franse pornografische producties zijn Kikoïnes scenario’s en regie zeer doordacht en wordt geen enkel detail van het decor verwaarloosd: de film speelt zich af in de jaren dertig en is een opmerkelijke reconstructie van les années folles.”

Gérard Kikoïne komt beide films inleiden. Alleen L’AMOUR À LA BOUCHE heeft Nederlandse ondertiteling. 

29 november
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
www.cinematek.be

19:00 | L’AMOUR À LA BOUCHE (1974)
21:00 | PARTIES FINES (1977)

26 november 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!