dottoressa-del-distretto-militare-poster
dottoressa-del-distretto-militare-poster
Nieuws
25 december 2012

Doctor Bibber

dottoressa-del-distretto-militare-posterOp 28 december houden Dirk Van Extergem en Bruno Forzani weer spreekuur in de Brusselse Cinematek. Thema van deze aflevering van de maandelijkse double bill: artsen die het met de medische ethiek niet zo nauw nemen.

A tot Z @ Cinematek legt de meest obscure zaken uit de collectie van het Brusselse filmmuseum onder de microscoop. Iedere laatste vrijdag van de maand twee thematisch verbonden B-films of ‘andere films met een hoek af.’ Een stuk niet te missen alternatieve filmgeschiedenis voor de prijs van één ticket. 


Op 28 december mag je om zeven uur eerst plaatsnemen op de behandeltafel van LA DOTTORESSA DEL DISTRETTO MILITARE (Nando Cicero, Italië 1976). De patiënten in een militair hospitaal doen er alles aan om niet ontslagen te worden. Waarom? Dokter Edwige Fenech. Dáárom! ‘la dottoressa’, schrijven de organisatorische enthousiast, ‘is de perfecte synthese van de schaamteloze erotische komedies die ten tijde van hun release bestemd waren voor volwassenen, terwijl de gags vooral varianten zijn op ‘doktertje spelen’ en recht van de speelplaats afkomstig lijken!’


Om 21.00 uur houdt Peter Cushing spreekuur in THE REVENGE OF FRANKENSTEIN (Terence Fisher, UK 1958). Baron Frankenstein ontsnapt aan zijn executie en zet zijn experimenten voort als arts in Karlsbrück. Recensent Bart van der Put schreef in SN#56 dat hij vooral moest lachen om de olijke oogballetjes in het aquarium van de baron.

28 december
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel
http://www.cinematek.be

 

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!