amphibious
amphibious
Nieuws
23 december 2012

Deze week op dvd en blu-ray

amphibiousHet is bijna kerst en dus worden we in de bios en op tv getrakteerd op kerstfilms. Even geen zin in? Geen nood, want in de afgelopen week verschenen er maar liefst vijf nieuwe genrereleases die absoluut niets met de feestdagen te maken hebben.

Al in augustus 2009 berichtten wij over AMPHIBIOUS 3D (DFW, 18 december), we interviewden producent San Fu Maltha en de film sierde zelfs de cover van Schokkend Nieuws #87. Hij ging uiteindelijk een jaar later in première tijdens het Fantastische Film Festival in Sitges . De bioscooprelease stond gepland voor begin 2011. Na de première werd het echter angstvallig stil rond deze eerste Nederlandse 3D film. Meestal geen goed teken. Gelukkig is er dan toch een release op dvd en blu-ray. In AMPHIBIOUS 3D krijgt zeebiologe Skylare Shane, gespeeld door de Nederlandse Janna Fassaert, het aan de stok met een reusachtige 3D schorpioen. Of dat, ondanks de ongunstige voortekenen, toch de moeite waard is, kunnen we je hopelijk binnenkort vertellen.

Het vervolg op EXPENDABLES heet gewoon EXPENDABLES 2 (DFW, 18 DECEMBER). Godzijdank geen modieuze en nietszeggende titel als EXPENDABLES: RETRIBUTION of EXPENDABLES: THE SHOWDOWN. De film is net zo recht-toe recht-aan als de titel en, volgens recensent Barend de Voogd, net iets leuker dan de eerste film. “Maar we lopen natuurlijk vooral warm voor de terugkeer van Jean-Claude Van Damme en de inmiddels 72-jarige Chuck Norris.” Barend’s volledige recensie lees  je hier.

In de lowbudgetfilm FAMINE (FilmFreak, 18 december) worden de leerlingen van een eindexamenklas tijdens een 24-uur vastenevenement één voor één te grazen genomen door een psychopaat verkleed als hun favoriete mascotte, The Nailer. Regisseur Ryan Nicholson regisseerde eerder de bowling-horror GLUTTERBALLS en LIVE FEED maar is vooral bekend als special effect make-up artist (DREAMCATCHER, BLADE: TRINITY, WAR). Nicholson nam zelf de rol van The Nailer voor zijn rekening.

THE WATCH (Fox, 19 december) is een melige alien invasion film waarin modelburger Evan Troutwig (Ben Stiller) na een gruwelijke moord een burgerwacht samenstelt. “De Red Band-trailer van de film geeft een aardige indruk van de op verregaande meligheid gestoelde interactie tussen de vier hoofdpersonen”, schreef Phil van Tongeren in zijn recensie ten tijde van de bioscooprelease. THE WATCH bevat naast “een potsierlijke doorsnee-alien die een spoor van groen slijm achterlaat” vooral “veel bier en onderbroekenlol”.

Tenslotte DOOMSDAY BOOK (Splendid, 20 december), een horror/sciencefiction-drieluik uit Zuid-Korea. Een robot bereikt de Boeddhistische staat van verlichting; een rottende appel veroorzaakt een zombieuitbraak en een meisje bestelt op een mysterieuze website een biljartbal voor haar vader en veroorzaakt hiermee het einde van de wereld. Hûh? De recensie van Tonio van Vugt vind je volgende week op onze website.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!