blacklizard
blacklizard
Nieuws
23 november 2011

Diamonds are forever

 blacklizardCinematografisch goud? Filmpareltjes? Nee: pure, ruwe diamant in de Brusselse Cinematek komende vrijdag met DEATH WALKS ON HIGH HEELS (1972) en BLACK LIZARD (1968).

De Cinematek in Brussel zorgt weer goed voor de genrefilmliefhebbers op vrijdag 25 november. Diamonds are forever, en zo ook de vele films over diamantroven.

Kijk maar naar de giallo LA MORTE CAMMINA CON I TACHI ALTI / DEATH WALKS ON HIGH HEELS van Luciano Ercoli waarin een stripteaseuse, dochter van een inbreker, wordt gestalkt door een mysterieuze moordenaar die een partij van de kostbare steentjes wil terugkrijgen… Susan Scott, icoon van het genre, danst naakt op het ritme van Ercoli’s zoomlens.

KURO TOKAGE / BLACK LIZARD, komt dan weer van de Japanse specialist van de yakuzafilm, Kinji Fukasaku. De avonturen van een vrouwelijke Arsène Lupin, gespeeld door de travestiet Miwa, die de ‘Egyptische ster’, een diamant van topklasse, stelen wil. Deze zeldzame film waarvan het kitscherige universum doet denken aan DIABOLIK van Mario Bava is een juweel van de Japanse popcinema van de jaren zestig.

25 november
Cinematek Brussel
Baron Hortastraat 9
1000 Brussel

19:00 | LA MORTE CAMMINA CON I TACHI ALTI / DEATH WALKS ON HIGH HEELS (1972) van Luciano Ercoli
Met Susan Scott, Frank Wolff en Simon Andreu
107 minuten

21:00 |  KURO TOKAGE / BLACK LIZARD (1968) van Kinji Fukasaku
Met Akihiro Miwa, Isao Kimura en Kikko Matsuoka
87 minuten

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!