Dail M_for_Murder
Dail M_for_Murder
Nieuws
6 april 2013

Dial M for Murder in 3D

Dail M_for_MurderOp zondag 7 april is het: brilletje op en ´Don’t pick up the phone´, want EYE draait Alfred Hitchcocks DIAL M FOR MURDER in 3D!

Het Amsterdamse filmmuseum staat alweer één jaar op de nieuwe locatie aan ’t IJ. Tijdens het museumweekend van 5 t/m 7 april viert EYE dat met hoogtepunten uit de programmering van het afgelopen jaar. Eén van die hoogtepunten was de stereoscopische versie van Alfred Hitchcocks beroemde thriller DIAL M FOR MURDER uit 1954.

Ja, je leest het goed: Hitchcock filmde in de jaren vijftig al in 3D. Hitch schatte de korte 3D-hype van de jaren vijftig eigenlijk nét verkeerd in. Onder meer HOUSE OF WAX (1953), IT CAME FROM OUTER SPACE (1953) en THE CREATURE FROM THE BLACK LAGOON (1954) waren hem al voor gegaan. Toen DIAL M FOR MURDER uitkwam, was het grote publiek er al een beetje klaar mee. De liefhebbers moesten het meestal doen met de ‘platte’ versie. Bijna zestig jaar later zijn 3D-films niet meer weg te denken uit de bioscoop en is het dus een uitstekend moment om deze klassieker alsnog in 3D te bekijken.

Deze bijzondere vertoning vindt plaats op zondag 7 april in filmmuseum Eye en begint om 12:30 uur. Kaartjes kosten 12 euro, 10,50 met korting.

EYE Filmmuseum

mt_ignore: poster-dial-m-for-murder1

 

 

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!