the-thing-2011-dvd-duo-2d
the-thing-2011-dvd-duo-2d
Nieuws
26 februari 2012

Deze week op dvd en blu-ray

the-thing-2011-dvd-duo-2dNa een paar zeer rustige weken kwam er afgelopen week een einde aan de winter-release-dip en verschenen er zes interessante genrereleases; vijf nieuwe titels en een cultklassieker in een erg mooi nieuw jasje.

De films van regisseur Jean Rollin zijn over het algemeen een wonderlijke mix van ranzige, niet altijd geslaagde, special effects, vrouwelijk naakt en artistieke pretenties. Zo ook LA MORTE VIVANTE (1982), een bloederige zombiefilm met in de hoofdrollen Françoise Blanchard en Marina Pierro. De luxe drie disc dvd-versie werd vorige week opnieuw uitgebracht en bevat veel interessante extra’s waaronder een cd met de prachtige soundtrack van Philippe d’Aram.

Ook een zombiefilm maar dan van een totaal andere orde is DEADHEADS (de Pierce Brothers), een horrorkomedie over twee vrienden die ontdekken dat ze zombies zijn en op zoek gaan naar de verloren liefde van één van hen terwijl ze achtervolgd worden door de agenten van een meedogenloze firma met dubieuze plannen. Of deze ‘zombedy’ net zo geslaagd is als bijvoorbeeld SHAUN OF THE DEAD (2004) en ZOMBIELAND (2009) kan je komende week lezen in de recensie van Ronald Simons.

De in de documentairestijl gemaakte film APOLLO 18 gaat over een geheime vlucht naar de maan. Sinds THE BLAIR WITCH PROJECT (1999) is de found footage film met name onder filmproducenten erg populair. Phil van Tongeren: ´En eerlijk is eerlijk: zelfs de relatieve nakomertjes [REC], [REC] 2 en de eerste PARANORMAL ACTIVITY wisten munt te slaan uit hun gimmick”. […] “Met APOLLO 18 van de Spaanse regisseur Gonazalo López-Gallego lukt het trucje nu eens niet. [..] Het voortdurende heen en weer geschakel tussen de zogenaamde 8mm- en video-opnamen helpt de claustrofobische spanning die het gegeven belooft bij voorbaat om zeep.´

Uwe Boll houdt het tempo er lekker in. Na AUSCHWITZ en BLUBERELLA was IN THE NAME OF THE KING II: TWO WORLDS de derde film die hij vorig jaar afleverde. Dolph Lundgren speelt Granger, de zoon van Farmer (Jason Statham) uit deel 1. Als kind werd hij verstopt in de toekomst en hij wordt als uitgebluste veteraan weer terug geteleporteerd naar Koninkrijk Ehb. Volgens een oude voorspelling is hij nu eenmaal degene is die de boel van de ondergang moet redden.

Voor degene die niet genoeg kunnen krijgen van fantasy in een middeleeuwse setting is er ook nog PALADIN: DAWN OF THE DRAGONSLAYER (Anne K. Black). De film heeft verder niets te maken met THE DRAGONSLAYER ( 1981) maar bevat wel dezelfde ingrediënten: een draak, een drakendoder en magie.

THE THING, geregisseerd door Matthijs van Heiningen jr., is een prequel van de gelijknamige klassieker van John Carpenter uit 1982. Paleontologe Kate Llyod wordt naar Antartica gehaald om het ‘ding’ dat door enkele Noorse onderzoekers in een UFO onder het ijs is aantroffen te onderzoeken. Als het bevroren wezen ontdooit, blijkt het springlevend en bovendien erg agressief. ´Als je de regisseur iets zou kunnen verwijten, is het dat hij te respectvol blijft, waardoor de prequel soms wel erg op een remake gaat lijken´, schreef recensent Barend de Voogd, ´Geen meesterwerk, maar wel een degelijk en onderhoudend eerbetoon.´ Het interview dat we in SN #92 met Mattijs van Heiningen jr. hadden kan je hier lezen en een gesprek Tom Woodruff jr. en Alec Gillis over de special effects vind je hier.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!