tuckerdale_300x430
tuckerdale_300x430
Nieuws
29 juli 2011

Deze week op dvd en blu-ray

tuckerdale_300x430Nog een paar dagen en dan ligt de nieuwe Schokkend Nieuws op de deurmat. Een paar tips om dat laatste, zware weekend door te komen.

Zo zou je, bijvoorbeeld, ter voorbereiding op onze grote Italiaanse exploitationspecial een van de meest recente Italiaanse zombiefilms kunnen savoureren. EATERS dateert uit 2010, maar de sales pitch is in de afgelopen dertig jaar niet veranderd: veel goedkope rode spaghettisaus. Geproduceerd door Uwe Boll overigens.

Ook vertrouwd: DIE. ‘Zes vreemden worden wakker in een grote glazen cel. Hoe ze er beland zijn weten ze niet, en of ze er levend uitkomen – dat kan nog wel eens lastig worden,’ schrijft Henriëtte Poelman in haar binnenkort te verschijnen recensie.  Het Zuid-Koreaanse HAUNTERS maakt dan toch nieuwsgieriger. Hoofpersoon Kyu-Nam werkt in een autosloperij en moet het opnemen tegen de kreupele Cho-In die beschikt over de bovennatuurlijke gave van mind control!

We hoeven niet te raden naar wat er omgaat in het hoofd van vijftigplusser Greg Araki. Roel Haanen was kort over diens film KABOOM:  ‘een rommelig en flinterdun plotje over een geheim genootschap dat het einde van de wereld voorbereidt, [dient] als excuus voor een reeks tamme seksscènes waarin jongens en meisjes het in verschillende combinaties met elkaar doen.’ Ook een manier om het weekend door te komen.

Nee, veruit de leukste kijktip die we voor dit weekend hebben is TUCKER & DALE VS EVIL. Eindelijk op dvd en blu-ray: de goudeerlijke rednecks die ieder vooroordeel sinds DELIVERANCE en THE TEXAS CHAIN SAW MASSACRE proberen weg te nemen – maar daarin op hilarisch wijze falen.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!