Dog_Soldiers_300x421
Dog_Soldiers_300x421
Nieuws
14 juli 2011

Deze week op dvd en blu-ray

Dog_Soldiers_300x421Weerwolven, demonen, seriemoordenaars, enge buren, en – oh ja! – een croc!

DOG SOLDIERS wordt opnieuw uitgebracht. De moeite waard, want het debuut in 2002 van regisseur Neil Marshall (THE DESCENT, DOOMSDAY) smaakte al meteen naar meer. Origineel is de confrontatie van een peloton Britse soldaten met een troep wilde weerwolven allerminst, maar Marshall biedt gitzwarte humor en splatter. En, zoals Ruben van Eijl destijds al schreef, dan geeft ‘99% van de Schokkend Nieuws lezers zich waarschijnlijk snel gewonnen.’.

Oude (mis)wijn in nieuwe zakken biedt ook THE RITE. Anthony Hopkins speelt voor Exorcist in deze reli-horror die werd ‘geïnspireerd door ware gebeurtenissen’. Wij hadden liever wat meer fantasie gezien. ‘Wat had je dan verwacht, draaiende hoofden en erwtensoep?’ – euh, ja?

THE RESIDENT serveert de opgewarmde kliek  met meer smaak. Hammer, de legendarische Britse horrorproducent, is dit jaar weer opgestaan en leverde ons een aantal degelijke horrorfilms. In THE RESIDENT leert Hilary Swank haar nieuwe buren iets te goed kennen: glibber Jeffrey Dean Morgan en Christopher Lee in wat wel eens een van zijn laatste rollen zou kunnen zijn.

DARKLANDS was ooit op het Amsterdam Fantastic Film Festival te zien en won in 1997 een Zilveren Méliès op het zusterfestival Fantasporto. Op grond daarvan zijn we wel nieuwsgierig naar het andere werk van regisseur Julian Richards. In THE LAST HORROR MOVIE uit 2003 verspringt het beeld in een gehuurde horrorfilm opeens en worden de nieuwsvermoedende toeschouwers meesleurt in de daden van psychotische moordenaar Max Parry. Klinkt slap, maar wie weet.

Wel gezien, tot slot, en zeer aan te raden is BLACK WATER (David Nerlich, Andrew Traucki, 2007). Grace, Adam en Lee maken een boottochtje in het noorden van Australië, maar dat loopt slecht af. Minimale opzet: een omgeslagen boot, een krokodil en een paar hoge takken in de magrove. Zenuwslopend.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!