the-awakening-dvd-cover-93
the-awakening-dvd-cover-93
Nieuws
26 mei 2013

Deze week op dvd en blu-ray

the-awakening-dvd-cover-93Twee spookfilms, één uit Zuid-Korea en één uit Engeland, en een Cubaanse zombiefilm.

THE ECHO (BFD, 22 mei) stamt alweer uit 2008 maar verschijnt nu pas in Nederland op dvd en blu-ray. Deze Zuid-Koreaanse spookfilm komt uit de koker van de producenten van o.a. THE RING en THE GRUDGE, dus dat belooft veel goeds. Of die belofte ook wordt ingelost kan je binnenkort lezen in onze recensie.

Ook een spookfilm, maar dan uit Groot-Brittannië: THE AWAKENING (De FilmFreak, 21 mei) speelt zich af in 1920 in een Engelse kostschool waar ghostbuster Florence onderzoek doet naar de dood van een jongetje en een spook dat daar rond zou waren. De sfeer is volgens recensent Hedwig van Driel in ieder geval goed getroffen. “Met ondergrondse pesterijen tussen de leerlingen en verborgen rancune tussen de leraren. Zelfs zonder spook is het een unheimliche locatie.” Interessant zijn ook de verwijzingen naar de Eerste Wereldoorlog waardoor vrijwel ieder personage wordt achtervolgd. “Het thema wordt wat zwaar aangezet, maar is er niet minder krachtig om.” Hedwig’s volledige recensie lees je hier .

Totaal andere koek is JUAN DE LOS MUERTOS (De FilmFreak, 21 mei), uitgebracht als JUAN OF THE DEAD, een komische zombiefilm uit Cuba. Nietsnut Juan neemt het met zijn vrienden op tegen een horde zombies. De film was een bescheiden hit op verschillende filmfestivals, waaronder het Imagine Film Festival in 2012. De lovende recensie van Lieuwe van Albada vind je in Schokkend Nieuws #102, die begin juni verschijnt.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!