De Poel
De Poel
Nederhorror & scifi
30 mei 2013

Opnames De Poel starten in juli!

De Poel

De opnames van de Nederlandse horrorfilm DE POEL, het speelfilmdebuut van schrijver/regisseur Chris W. Mitchell, vinden deze zomer al plaats. Gijs Scholten van Aschat, Carine Crutzen en Katja Herbers spelen de hoofdrollen in de bovennatuurlijke horrorfilm. Schokkend Nieuws kreeg de primeur van productiemaatschappij House of Netherhorror.

De opnames zullen plaatsvinden van 10 juli tot 10 augustus in Overijssel. Het scenario is geschreven door regisseur Chris Mitchell en hoofdrolspeler Gijs Scholten van Aschat. 

In DE POEL gaan twee gezinnen wildkamperen aan de oevers van een idyllisch bosmeertje, ver weg van de alledaagse drukte. Al snel blijkt dat een mysterieuze kracht die in het meertje huist het gezelschap niet meer wil laten gaan. Rotting en bederf slaan toe, en vervolgens ook waanzin en moord.

Het Nederlands Filmfonds heeft DE POEL een realiseringsbijdrage van 100.000 euro toegekend in het kader van het programma New Screen NL, waarmee projecten worden gesteund van regisseurs die hun eerste of tweede lange speelfilm maken. Regisseur Chris Mitchell hoorde het nieuws twee dagen geleden. Op zijn verjaardag notabene: “Een beter cadeau kan ik me niet wensen.”

Chris W. Mitchell regisseerde eerder korte genrefilms als THE PRODIGAL SON (1995), JIGSAW (2003) en BIRTHDAY BOY (2006). In 2010 werkte hij als assistant director op de set van TIRZA. De laatste jaren was hij vooral actief als scenarioschrijver van o.a. SÜSKIND (2012), FRANKENSTEIN’S ARMY (2013) en Martin Koolhovens aangekondigde western BRIMSTONE. Dit wordt Mitchells feature-regiedebuut. “Ik kan het nog moeilijk geloven,” vertelt hij desgevraagd. “Ik heb lang gewerkt in de Nederlandse filmindustrie en dan word je sceptisch. Ik geloof het pas écht als we op de set staan en ik Actie! mag roepen.”

Afgelopen zondag nog bezocht Mitchell de opnamelocatie (zie foto van NNFP-facebookpagina) in Overijssel. “Het is een privé-landgoed van een Oudhollandse familie en het is echt perfect. Ver weg van de snelweg. Diep verscholen in de bossen. Mooi, sfeervol, eng, maar als je er een ander muziekje onder zet, kun je ook het gevoel geven dat het een prachtig plekje is om te gaan wildkamperen.” De productie, die ongeveer twintig draaidagen in beslag neemt (“waarvan twee onderwater”), zal plaatsvinden in stijl: “We hebben een huisje, waar de acteurs een kamer kunnen krijgen, maar de rest van ons neemt een tentje mee.”

mt_ignore: poel2

Mitchell, die tijdens het telefonische interview achter de computer zit voor een allerlaatste poetsbeurt van het script, vertelt dat hij op de set van TIRZA bevriend raakte met acteur Gijs Scholten van Aschat. “Ik vroeg hem de dialogen van DE POEL na te kijken en van daaruit groeide onze samenwerking. Hij heeft het vage, beetje mystieke verhaal veel concreter gemaakt.”

Wie de director of photography van de Nederlandstalige horrorfilm wordt, is nog niet bekend. De film wordt geproduceerd door Jan Doense en Herman Slagter (House of Netherhorror) in samenwerking met San Fu Maltha (Fu Works). De distributie in Nederland en België wordt verzorgd door Just Film Distribution.

Dat de financiering van DE POEL nu rond is, is een belangrijk succes voor House of Netherhorror. De Nederlandse productiemaatschappij werd in 2009 opgericht door Jan Doense en Herman Slagter met als doel de ontwikkeling en realisering van Nederlandse horrorfilms. DE POEL is de eerste van vier speelfilms die de afgelopen jaren werden ontwikkeld door House of Netherhorror. NIEUW BLOED, IN HET DUISTER en BIJLMER VOODOO zijn in de financierings- respectievelijk scriptfase. Er vinden gesprekken plaats met de consulent van het Filmfonds en een Ierse coproducent. 

DE POEL is begin 2014 te zien in de bioscopen.

www.houseofnetherhorror.nl

DE POEL wordt gedeeltelijk gefinancierd via crowdfunding. Hiervoor is het Nieuw Nederlands Film Platform (NNFP) in het leven geroepen. Steun DE POEL en word aandeelhouder van de film! Vanaf 6 euro per maand. www.nnfp.nl

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!