alcatraz
alcatraz
Nieuws
21 april 2013

Deze week op dvd en blu-ray

alcatrazNa twee rustige weken verschenen er in de afgelopen week drie interessante genrereleaseS op dvd/blu-ray: een televisieserie geproduceerd door J.J. Abrams, een horrorfilm over een eeuwenoude doodskist en het eerste deel van een nieuwe trilogie gebaseerd op een heel dun fantasy boekje.

De televisieserie Alcatraz (Warner, 16 april) was geen lang leven beschoren. In januari 2012 ging de eerste aflevering in première op de Amerikaanse televisie; dertien afleveringen later, in mei van datzelfde jaar, werd besloten dat er geen tweede seizoen zou komen. Toch klinkt de premisse van Alcatraz veelbelovend: In 1963 verdwijnen de gevangenen en het personeel van Alcatraz op mysterieuze wijze, zonder een spoor achter te laten. Het incident wordt in de doofpot gestopt en de gevangenis gesloten. Wanneer vijftig jaar later de gevangenen en bewakers weer uit het niets beginnen terug te keren – zonder ouder te zijn geworden of zich iets te herinneren van waar ze al die jaren geweest zijn – tracht de FBI het mysterie achter hun verdwijning te ontrafelen. Of Alcatraz, ondanks het voortijdige einde van de serie toch de moeite waard is, lees je binnenkort in de recensie van Barend de Voogd.

In THE GHOSTMAKER (Kolmio, 17 april) ontdekken studenten een doodskist uit de 15e eeuw die hen in staat stelt de wereld van de spoken en de geesten te betreden. Dat is natuurlijk vragen om moeilijkheden. Regisseur Mauro Borelli was conceptual artist voor films als HULK, PIRATES OF THE CARIBBEAN: AT WORLD’S END en DARK SHADOWS. De recensie van Julius Koetsier kan je volgende week lezen op onze website.

Toen Peter Jackson aankondigde dat THE HOBBIT niet in twee delen uitgebracht zou worden, maar in drie, krabde velen – waaronder Schokkend Nieuws – zich achter de oren. “Wie zich door de drie kloeke delen van schrijver J.R.R. Tolkien heeft geworsteld, begrijpt nog wel waarom THE LORD OF THE RINGS zo lang moest zijn. The Hobbit uit 1937 is echter een dun boekje met een veel simpelere plot”, schreef Barend de Voogd in zijn recensie ten tijde van de bioscooprelease. Rechtvaardigt dat een nieuwe trilogie? Gedeeltelijk wel, want scenaristen Peter Jackson, Guillermo del Toro, Fran Walsh en Philippa Boyens maken van een dun boekje een groots avontuur door een aantal wezens uit The Lord of the Rings-mythologie extra ruimte te geven. Deel één, THE HOBBIT: AN UNEXPECTED JOURNEY is sinds 16 april verkrijgbaar op dvd/blu-ray. Eind dit jaar verschijnt de extended version.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!