possession
possession
Nieuws
30 maart 2013

Deze week op dvd en blu-ray

possessionVanaf deze week kun je aan je collectie toevoegen: een horrorgameverfilming, een misdaadfilm met babbelzieke psychopaten, een Joodse variant op THE EXCORCIST en een slasher met veel blote borsten.

SILENT HILL: REVELATION (Entertainment One, 27 maart) is de tweede verfilming van de succesvolle horrorgameserie Silent Hill. In REVELATION, gebaseerd op de derde game, moet Heather naar het verdoemde stadje om haar ontvoerde vader te redden. “Creature designers Paul Jones en Patrick Tatopoulos leveren prachtige freaks”, schreef recensent Barend de Voogd ten tijde van de bioscooprelease. “De Belgische cameraman Maxime Alexandre is ook een vakman. Zij zorgen ervoor dat SILENT HILL: REVELATION er met een veel kleiner budget, zeker zo goed uitziet als de eerste film.” Zijn volledige recensie kun je hier lezen.

SEVEN PSYCHOPATHS (Entertainment One, 27 maart) is de tweede film van regisseur Martin McDonagh, die in 2008 debuteerde met IN BRUGES. Net als zijn debuutfilm, is SEVEN PSYCHOPATHS een komische misdaadfilm met in de hoofdrol wederom Colin Farrell. “De film past in het rijtje THINGS TO DO IN DENVER WHEN YOU’RE DEAD, THE USUAL SUSPECTS en 2 DAYS IN THE VALLEY. Vlotte, gewelddadige misdaadfilms in het kielzog van PULP FICTION, die bevolkt werden door een veelvoud aan babbelzieke gangsters”, aldus recensent Eric van der Woude. “De genoemde voorbeelden stammen echter uit medio jaren negentig. Bijna twintig jaar later maakt het dan ook een iets minder hippe indruk als toentertijd.”

De titel verraadt het eigenlijk al, THE POSSESSION (Entertainment One, 27 maart) is de zoveelste horrorfilm over een meisje dat bezeten raakt van een demon. Toch heeft de film wel degelijk wat nieuws te bieden; de demon is ditmaal een dibboek, een demon uit de Joodse traditie, en de exorcist is een rabbijn. Recensent Phil van Tongeren: ” […] regisseur Ole Bornedal, die ooit (in 1994) indruk maakte met de lijkenhuisthriller NATTEVAGTEN, weet hoe je je publiek bespeelt met trucjes en schrikeffecten die hun waarde bewezen hebben. […] Voor de niet-regelmatige bezoeker van horrorfilms allemaal best eng.” Of de film ook de moeite waard is voor de doorgewinterde horrorliefhebber, kun je lezen in Phils recensie.

Ook SORORITY PARTY MASSACRE (Splendid, 28 maart) is een titel die weinig te raden overlaat. In het stadje Grizzly Cove wordt de ene na de andere aantrekkelijke en schaars geklede studente op creatieve wijze naar de andere wereld geholpen. Met o.a. Kevin Sorbo en Ron Jeremy. De recensie van Remco Scheenjes kun je binnenkort lezen op onze website.

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!