scabbardsamuraiinlay
scabbardsamuraiinlay
Nieuws
10 maart 2013

Deze week op dvd en blu-ray

scabbardsamuraiinlay Vanaf deze week kan je aan je collectie toevoegen: de komische lotgevallen van een zwaardloze samoerai, het vierde en laatste hoofdstuk over grote krokodillen in een meer, deel zes in een serie met ondode en/of gekloonde supersoldaten en seizoen twee van een fantasyserie waarin vijf koninkrijken strijden om een troon.

In SCABBARD SAMURAI (De FilmFreak, 5 maart) wordt de zwaardloze samurai Kanjuri Nomi tot harakiri veroordeeld. Hij heeft één escape; als hij binnen 30 dagen een verdrietig prinsje aan het lachen maakt, wordt zijn leven gespaard. SCABBARD SAMURAI is de derde speelfilm van de Japanse regisseur Hitoshi Matsumoto. Eerder maakte hij BIG MAN JAPAN en SYMBOL, zeer originele maar behoorlijk duizelingwekkende films vol absurdistische humor waarin genres en stijlen elkaar in rap tempo afwisselen. “SCABBARD SAMURAI is met zijn strak georganiseerde scenario en humanistische ondertoon Matsumoto’s ‘gewoonste’ film tot nu toe”, aldus recensent Phil van Tongeren. Hij beoordeelde de film met maar liefst vijf skulls en zijn recensie kan je hier lezen.

Wat minder origineel is LAKE PLACID: THE FINAL CHAPTER (Sony, 6 maart). Ontsnapte mensetende krokodillen zetten hun tanden in een groepje zwemmende twintigers. De recensie van Julius Koetsier publiceren we eind volgende week op onze website. Voor wie de tel kwijt is; THE FINAL CHAPTER is het vierde deel in de LAKE PLACID serie. Wordt vervolgd door A NEW BEGINNING?

Getalsmatig nog verwarrender is UNIVERSAL SOLDIER: DAY OF RECKONING (Dutch FilmWorks, 4 maart). Officieus het zesde deel, officieel het vierde deel, hoewel sommigen ook het geflopte officiële tweede deel – officieus het vierde deel – niet meetellen, wat dit dan het officiële derde deel zou maken. “Verwarrend allemaal, en dat is het verhaal van DAY OF RECKONING ook”, schreef Lieuwe van Albada in zijn recensie. “Hallucinaties, geheugenverlies, herinneringen die niet echt blijken te zijn en personages die tegelijk dood en levend zijn, maken de film almaar vreemder en vreemder […] maar zodra de actie losbarst, barst het ook goed los.”

Al eerder beschikbaar via VOD maar dan nu toch eindelijk op dvd en blu-ray: Game of Thrones, seizoen 2 (Warner Bros., 6 maart). Mocht je de verwikkelingen uit seizoen één niet meer helemaal helder voor ogen hebben; geen nood, in de eerste aflevering wordt het wel en wee van alle facties nog even op een rijtje gezet. Recensente Hedwig van Driel : “Het tweede seizoen van Game of Thrones belooft niet alleen een epische machtstrijd, maar het lijkt er ook op dat de fantasy-elementen een groteren rol zullen gaan spelen. [..] De werkelijke kracht van deze fantastische serie is echter dat nooit vergeten wordt dat mensen monsterlijker kunnen zijn dan welke bovennatuurlijke schepsels ook.”

 

10 maart 2013

Fan van horror, sci-fi en cult?

Neem een abonnement!

Ons magazine bevat nóg meer en staat vol interviews, recensies en achtergronden.
Voor slechts 35 euro valt-ie 6x per jaar op je mat!
Liever digitaal ontvangen? Dat kan ook!